Verslag Werkochtend Schinkelbos 10 sep 2022

Resultaat Werkochtend Schinkelbos

Er is hard gewerkt op 10 september in het Schinkelbos! 15 VGWA-leden en 2 groenliefhebbers werkten zich die dag in het zweet om meer ruimte te creëren voor vogels én vogelaars. Gelukkig viel er geen regen zoals voorspeld, maar scheen de zon volop. De lunch, verzorgd door Manou, de Vrijwilligerscoördinator van het Amsterdamse Bos, was overvloedig en verrukkelijk. Toen zelfs een visarend vlak over de hoofden voorbij zeilde kon de dag niet meer stuk.

Het resultaat van de paar uur hard werken mag er wezen. Waar eerst een woestenij van bramen en wilgenscheuten lag, liggen nu drie mooie uitkijkheuvels van waaruit je goed uitzicht hebt op de omgeving. Verder zijn er veel wilgen -van groot tot klein- weggehaald, en met het snoeisel drie grote takkenrillen gebouwd. Eindelijk weer open zichtlijnen en meer ruimte voor rietkragen!

Een mooi extraatje is dat de medewerkers van het Amsterdamse Bos er nu van doordrongen zijn dat het belangrijk is om het gebied te blijven beheren. Evert Pellenkoft heeft de boswachters meerdere bomen aangewezen die zij met de kettingzaag zullen verwijderen. En Manou wil hier in de toekomst vaker gaan natuurwerken met vrijwilligers.

Jullie vogelliefhebbers, ga vooral eens snel genieten van al het moois vanaf de kijkheuvels. De eerste kramsvogels zijn er al gehoord. En iedereen die meehielp, veel dank!

Groet, Floor Toot

Dit bericht is geplaatst in verslagen. Bookmark de permalink.