Jeugd


Samen vogels kijken

Ben je tussen de 6 en 12 twaalf jaar en heb je zin om samen vogels te kijken? Ga een keer mee met de jeugdclub! We gaan dan een ochtend op zoek naar vogels in een gebied in de buurt. De excursies zijn gratis en met ieder kind mag er ook een vader, moeder of grootouder mee. De begeleiders van de vogelwerkgroep vertellen je graag wat je allemaal ziet en hoort.

Een verrekijker kun je lenen

Met een verrekijker zie je nog beter hoe mooi vogels zijn. En hoeveel verschillende soorten er rondvliegen. Als je zelf geen kijker hebt, mag je er tijdens de excursie eentje lenen. We nemen ook een telescoop mee, waarmee je nóg verder kan kijken.

Waar gaan we naartoe?

Tijdens de excursies wandelen we langzaam door een stukje natuur in of rond Amsterdam. Bijvoorbeeld een park of een polder. Soms gaan we met de auto naar een bijzonder gebied dat iets verder weg ligt, zoals de b.v. de Oostvaardersplassen.
Bekijk hier de excursieagenda van de jeugdclub

Ga je een keer mee?

Wil je je opgeven voor een excursie? Of heb je een vraag? Stuur een mailtje naar jeugdclub@vogelsamsterdam.nl . Vermeld bij je opgave of je een kijker wilt lenen.

Eén week voor de excursie krijg je dan een email met de details, zoals de vertrektijd en de coordinaten van het verzamelpunt.


Voor ouders

Om alle jeugdactiviteiten op een veilige manier plaats te laten vinden, is er een jeugdreglement