Jeugd

Momenteel werkt de Vogelwerkgroep Amsterdam achter de schermen aan een nieuw programma voor jeugdactiviteiten.

Voor de jeugdigen zelf
We starten in het voorjaar 2021 met enkele jeugdexcursies voor kinderen in de leeftijd 7- 11 jaar. In de tweede helft van het jaar verwachten we enkele excursies voor 12-16jarigen te kunnen organiseren.

Als je graag deel zou willen nemen aan één van deze activiteiten, laat dit dan aan ons weten via jeugdclub@vogelsamsterdam.nl. Zo kunnen we je op de hoogte houden van toekomstige activiteiten. En mogelijk kunnen we bij grote interesse al eerder iets organiseren.

Zelf op pad
Je kunt ook zelf op pad gaan, met je ouders, of wat vriendjes of vriendinnetjes. Er is namelijk veel te zien in de stad. Je kunt zelfs al gewoon beginnen in de tuin of op straat; wie weet wat je daar al allemaal ontdekt!

Om het extra leuk te maken, kun je deze vogelkaart downloaden en uitprinten. Je kunt daarmee snel de verschillende vogels herkennen. Kruis aan welke je gezien hebt en vergelijk daarna jouw kaart met die van je vriendjes of vriendinnetjes!
Download de vogelkaart

Verslag Excursies 2020
In het voorjaar van 2020 werden twee excursies voor beginners georganiseerd, in samenwerking met GroeneBuurten. De excursie werd geleid door Marijke Kruyt en Luella van Turnhout. De eerste vond plaats in het Vondelpark, de tweede in de Lutkemeerpolder.

In het Vondelpark zagen we 33 soorten, waaronder naast zangvogels en watervogels ook halsbandparkieten in hun nestholte. In de Lutkemeerpolder zagen we zelf 46 soorten, waaronder ook meerdere rietvogels, en roofvogels zoals de torenvalk en buizerd.

Jeugdbegeleiders
Houd je van vogels en lijkt het je leuk om jouw kennis over te brengen op de jeugd? We zijn op zoek naar excursiebegeleiders voor de jeugdgroepen. Dat kan eenmalig zijn of op structurele basis, net wat jou het beste uitkomt.

De excursies voor de leeftijdsgroep 7-11 jaar hebben een tijdsduur van 1-1,5 uur en vinden plaats in een stadspark of de omgeving van de stad. Met de 12-15-jarigen kunnen ook fietsexcursies verder weg gemaakt worden.

Je ook eerst eens meelopen met een andere begeleider om te zien of het wat voor je is. Neem contact met ons op via jeugdclub@vogelsamsterdam.nl

Jeugdreglement
Om alle jeugdactiviteiten op een veilige manier plaats te laten vinden, is een jeugdreglement opgesteld. Je kunt het hier nalezen.