Excursies

alleen toegankelijk voor leden van de VWGAvwga_vogelcursus2016_diemerpark_akkerswade_frankvangroen

We gaan graag samen naar buiten en organiseren dat op een aantal manieren. Met de dagexcursies bezoeken we bijzondere, vogelrijke plekken buiten ons werkgebied, vaak met een lokale gids. Elke tweede woensdagochtend van de maand is er een korte woensdagexcursie in of bij Amsterdam, waarbij we ervaren vogelaars koppelen aan beginners. Met de postcode-ommetjes kun je samen met mensen uit jouw buurt vogels kijken. Verder is er de app-groep Samen vogelen waarvan de leden zelf vogeluitjes organiseren.


Dagexcursies

Vertrek om 08:00 precies, tenzij anders vermeld. Zorg zelf voor eten, drinken, verrekijker, warme en/of regenkleding.

Meld je tijdig aan bij de excursieleider, met name voor auto excursies. Vermeld hierbij: naam en telefoonnummer, heb je een auto beschikbaar, en zo ja, hoeveel mensen kunnen er meerijden. Bij auto excursies worden de kosten gedeeld.

Vragen, suggesties en opmerkingen zijn welkom bij Mieke Kranstauber. miekekranstauber@hetnet.nl

Bekijk alle excursies

Overzicht excursies


Korte woensdagexcursies in 2024

Voorgaande jaren hebben we – buiten de reguliere dagexcursies in het weekend – ook korte excursies rond Amsterdam gedaan. Kijk eens bij de excursieverslagen voor een indruk.

Ook in 2024 gaan we in kleine groepjes op pad, in of rond Amsterdam. De data voor de eerste helft van 2024 zijn alvast geprikt: elke 2de woensdag van de maand 10:00 – 12:00;

10 januari
14 februari – Flevopark
13 maart
10 april
8 mei
12 juni

Info en aanmelden bij Inge van Meelis:
woensdagexcursievwga@gmail.com


Postcode-ommetjes

Met de postcode-ommetjes leer je de vogelaars en de vogels aan jouw kant van de stad beter kennen. In verschillende postcodegebieden is een lokale coördinator actief die met enige regelmaat een vogeluitje organiseert. Iedereen doet dat op z’n eigen manier. Wil je een keer mee? Benader dan een van de coördinatoren hieronder. Je hoeft zelf niet per se in dat postcodegebied te wonen.

Heb je een algemene vraag of wil je zelf coördinator worden? Stuur dan een mailtje naar Peter Kroon via 1018@vogelsamsterdam.nl

Postcode-gebied                                                      Mailadres lokale Coördinator

Oud West                                                                 1054@vogelsamsterdam.nl
Oostelijke Eilanden en Plantage                          1018@vogelsamsterdam.nl
Gaasperdam                                                             1107@vogelsamsterdam.nl
Indische buurt-West                                              1094@vogelsamsterdam.nl
Slotermeer                                                                1063@vogelsamsterdam.nl
Buitenveldert                                                           1082@vogelsamsterdam.nl
Indische buurt-Oost en Zeeburgereiland           1095@vogelsamsterdam.nl


App-groep Samen vogelen

Deze app-groep, gestart in herfst 2022, telt nu ruim tachtig deelnemers. De app draait om eigen initiatief. Iedereen met een plan voor een vogeluitje plaatst dat in de groep. Wie meewil plaatst een duimpje onder de oproep en reageert privé naar de organisator. Zo beperken we de overlast voor mensen die niet meegaan.

Tip: Plan jouw uitje niet al te kort van te voren, dat vergroot de kans van slagen. Het is leuk als je na afloop van jouw uitje een ultrakort verslagje in de groep plaatst. Het is niet de bedoeling dat mensen daar dan weer op reageren.

Wil je een uitnodiging ontvangen voor de app-groep Samen vogelen? Open dan deze link  op een apparaat waar Whatsapp op staat.

Overzicht excursieverslagen