Za 10 sept 2022: Werkochtend Schinkelbos

Voorheen kon je op dit heuveltje uitkijken over de omgeving

Za 10 sept: Werkochtend Schinkelbos, we helpen de Blauwborst

Doe ook mee! Geef je op voor 1 augustus 2022

Op 22 april was er een erg leuke VWGA-excursie in het Amsterdamse Bos met Evert Pellenkoft. We gingen onder andere op zoek naar de Blauwborst in het Schinkelbos, vlak onder de A9. Hier zijn ooit uitkijkheuveltjes aangelegd, zodat vogelaars de omgeving konden afspeuren. Helaas bleek dat deze heuveltjes nu helemaal overwoekerd zijn door brandnetels en bramen. Ook stonden er veel opkomende boompjes tussen het riet. Heel jammer! Zowel voor de vogels als voor ons vogelaars, omdat het veel zicht beneemt op de Rietzangers, Rietgorzen en Blauwborsten die er zitten. Gelukkig zagen we nog wel een Blauwborst!

Zo ontstond het idee om de boswachterij van het Amsterdamse Bos te vragen of we met onze vogelwerkgroep een werkochtend konden organiseren. En zo geschiedde: Zaterdag 10 september 2022 maken we van 10 tot 14 uur de uitkijkheuveltjes vrij van brandnetels en bramen. Ook gaan we de berkenboompjes rond de waterplas verwijderen. We werken met handschoenen, zagen en snoeischaren van de boswachterij. Waar we precies verzamelen hoor je na je aanmelding.

Help je mee? Opgeven kan bij VWGA-lid Floor Toot via: floortoot8@gmail.com

Er kunnen maximaal 20 mensen meehelpen. Tot 1 augustus staat aanmelding alleen open voor leden van Vogelwerkgroep Amsterdam, daarna ook voor anderen. Wees er snel bij, want vol is vol!

Dit bericht is geplaatst in oproepen. Bookmark de permalink.