Wo 14 sept 2022: Voettochten door Europa | lezing Jacques Grégoire

Tienduizend kilometer te voet door Europa

Kunstenaar Jacques Grégoire maakte de afgelopen vijf jaar een aantal langeafstandswandelingen door Europa, waarbij hij zo’n tienduizend kilometer aflegde. Steeds met Amsterdam als vertrekpunt liep hij achtereenvolgens naar de Zwarte Zee, Gibraltar, de westkust en Ierland en tenslotte naar het arctische Noorden. Van al deze wandelingen  deed hij afgelopen jaren verslag in nummers van De Gierzwaluw, met mooie illustraties van eigen hand.

Tijdens zijn tochten onderzoekt Jacques Grégoire de verspreiding van vogels op ons continent. De soorten die hij tegenkomt legt hij vast met pentekeningen en elke dag maakt hij een aquarel van het veranderende landschap. Tijdens deze lezing doet hij verslag van zijn bevindingen. Jacques deelt in woord en beeld zijn ervaringen over de invloed van de geologie, de mens en het veranderende klimaat op de biotoop en verspreiding van vogels in Europa.

Jacques Grégoire is al jaren lid van Vogelwerkgroep Amsterdam. Tijdens de lezing verloot hij een van zijn aquarellen t.w.v. € 175. De opbrengst van de lootjes á € 5 komt ten goede aan de instandhouding van de papieren Gierzwaluw.

De lezing start om 20 uur (zaal open 19:30 u) in Buurtsalon Jeltje, Eerste Helmersstraat 106-N. Tramlijn 1 en 17, halte J.P. Heijestraat.

Dit bericht is geplaatst in lezingen. Bookmark de permalink.