Verslag van de Jeugdvogelexcursie op 27 februari 2022 op het Landje van Geijsel

Watersnippen zijn goed gecamoufleerd. Landje van Geijsel, 11 feb 2022

Op 20 februari was het noodweer met storm en regen, dus stelden we de excursie een week uit. Toen boften we met stralend weer. De vier deelnemers gingen met een ouder op eigen gelegenheid naar Het Landje van Geijsel. Daar kreeg ieder een zoekblad en een kijker te leen.

Het was er nogal druk met vogelliefhebbers maar we veroverden met de telescoop van Marijke een plekje in de luwte achter de schuur. Zo konden we de prachtige kleuren van de slobeend, de wintertaling en de vele smienten goed zien. Er was wel een flink aantal grutto’s, maar geen duizenden. Sommige waren al prachtig roestbruin uitgekleurd, andere hadden nog hun vale winterkleed. Vrij dichtbij zat een tiental watersnippen, maar door hun goede schutkleuren waren ze soms moeilijk te vinden. Eenmaal in de telescoop waren ze prachtig te zien.

Omdat bleek dat er maar weinig van de soorten die we zagen op het zoekblad stonden, heeft Daniel, de vader van Vesper, aangeboden om samen met Marijke een nieuw zoekblad te maken voor het Landje van Geijsel. Leuk, we kijken ernaar uit!

Dit waren de soorten die we zagen:

Smient
Meerkoet
Grote zilverreiger
Grutto
Wulp
Watersnip
Slobeend
Ekster
Wintertaling
Krakeend
Scholekster
Aalscholver
Zwarte kraai
Wilde eend

Marijke

Dit bericht is geplaatst in diversen, jeugdexcursies | verslagen. Bookmark de permalink.