Zo 6 maart 2022, 08:00 uur: VOL! Heidestein-Utrecht | auto- en wandelexcursie

Middelste bonte specht in actie – foto Guido Klerk

Deze excursie is volgeboekt!

De excursies van de vogelwerkgroep gaan weer van start en om te beginnen gaan we naar de provincie Utrecht. We gaan een kijkje nemen op Heidestein, een fraai en heerlijk vogelgebied waar onder meer raven, zwarte spechten en kleine bonte spechten voorkomen. Verder kunnen we er soorten als zwarte mees en kuifmees, grote lijster, goudvink en appelvink zien en de boomleeuweriken horen jubelen. In dit gebied maken we in de ochtend een wandeling. Spechten zijn wel een beetje een thema deze dag, want daarna gaan we elders op zoek naar de middelste bonte specht. Een ander dagthema zijn uilen. In deze regio leven onder meer vrij veel steenuilen en als het weer een beetje meewerkt dan gaan we die vast vinden. We hebben in Jeroen Steenbergen een prima lokale gids om de groep te leiden en we zijn benieuwd wat hij verder nog voor ons in petto heeft!

We verzamelen bij het IJsbaanpad (hoek Amstelveenseweg) en rijden daar om 08:00 uur weg. We verwachten tegen het einde van de middag weer terug te komen.
Aanmelden kan niet meer. Neem iets te eten en te drinken mee en denk aan passende kleding (kou, regen) en goede schoenen.
Gelieve bij aanmelding aan te geven of je een auto hebt en kunt rijden.

Dit bericht is geplaatst in excursies. Bookmark de permalink.