Stoere kinderen op het Landje van Geijsel | verslag jeugdexcursie

Vier stoere kinderen trotseerdenIMG_1636 - kopie op  11 april de kou en regen om vogels te kijken op het landje van Geijsel. De dag begon en eindigde mooi, maar net tijdens de excursie regende het behoorlijk, zodat we op het eind allemaal kleddernat en koud waren. Maar Nina, Cecilia, Matthijs en Pieter hebben het dapper volgehouden! Nina en Cecilia het langst! Jammer genoeg moesten Amun en Abutal vlak van te voren afzeggen omdat hun moeder autopech had.

Evert en ik hadden onze telescopen bij ons en we hadden ook leen-verrekijkers. Zo kon iedereen de (IJslandse) grutto’s, tureluurs, scholeksters, kemphanen, de watersnippen met hun enorm lange snavels en de kieviten goed zien. En alle eenden, zoals de grappig grondelende bergeenden en wintertalingen, de slobeenden met hun grote slobbersnavels, de krakeenden, smienten en wilde eenden. En de meeuwen: volwassen kleine mantelmeeuwen, zilvermeeuwen en kokmeeuwen, maar ook die nog in jeugdkleed waren. Meeuwen doen er immers een paar jaar over voordat ze helemaal volwassen zijn.

Er vlogen boerenzwaluwen rond, laag over het water om in dit akelige weer toch nog wat insecten te kunnen vangen.

Verder zagen we er witte kwikstaarten, spreeuwen, putters en een torenvalk.

Heel mooi was ook de haas die vlakbij in het gras zat te eten.

Ondanks de regen gingen we na afloop nog even kijken op een plek waar regelmatig een ijsvogel wordt gezien. Maar we hadden geen geluk …

Evert en ik nemen ons petje voor jullie af, dat jullie het zo lang hebben volgehouden!

Hopelijk is het de volgende keer beter weer!

Tot de volgende excursie!

Groetjes, ook van Evert,

Annelies

IMG_1635 - kopie IMG_1636 - kopie IMG_1638 IMG_1641

 

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies | verslagen. Bookmark de permalink.