Afgelast: mei 2016: Batumi | meerdaagse excursie

Christean%20Gelpke%20-%20wespendieven%20in%20glijvluchtcrop

In verband met te weinig belangstelling gaat onderstaande reis NIET door.

Vogelreis naar Batumi (Kaukasus, Georgië. Aan de Zwarte Zee)

Voorlopige data: 3 t/m 12 mei (terug voor Pinksteren). Dit kan nog wijzigen op basis van vluchten.

Maximaal aantal deelnemers: 12. Minimum aantal deelnemers: 5.

Deze vogelreis is nog niet definitief, omdat de beschikbaarheid van vliegtuigplaatsen lastig is. Het is niet eenvoudig om in Batumi te komen. De beste mogelijkheid gaat met Turkish Air via Istanbul (overstappen) naar Batumi. Vertrek uit Amsterdam is rond middernacht, aankomst midden in de nacht in Istanbul. Daar moet 8 uur worden gewacht en dan is de aankomst in Batumi rond 16.00. Maar let wel: deze “gunstige” vlucht is er slechts op een beperkt aantal dagen. Op de andere dagen zijn de transfer tijden nog veel langer. Wanneer alle deelnemers bekend zijn, moeten er nog voldoende plekken in het vliegtuig beschikbaar zijn op de juiste dagen. Afhankelijk hiervan kunnen de data nog verschoven worden. Streven is Pinksteren buiten de data te houden.

Batumi

Batumi is een plaats in het zuidwesten van Georgië, aan de Zwarte Zeekust. Bij vogelaars geniet het grote bekendheid vanwege de ongekende aantallen roofvogels die hier doortrekken. Je kunt hier dagen meemaken van vele tienduizenden doortrekkende roofvogels, een ongekend fenomeen! De vogels vliegen vanuit Afrika langs de smalle strook tussen de kleine Kaukasus en de Zwarte Zee naar de noordelijk gelegen broedgebieden.

Vaak gaat men er in het najaar heen, maar ook in het voorjaar is daar trek en nog heel veel meer interessants te vinden. Bovendien is er dan minder jacht!

Meer info is oa te vinden op de volgende sites.

Het reisprogramma

We zullen een aantal dagen bij de trektelpost verblijven, maar ook zullen we de afwisseling opzoeken tijdens meerdere excursies. We doen op deze excursies verschillende biotopen aan. Per dag zullen we bekijken wat we gaan doen, afhankelijk van het weer en waar we zin in hebben.

Inbegrepen in de prijs

  • Retourvlucht naar Batumi
  • Verblijf in Sakhalvasho
  • Verblijf vlakbij (loopafstand) van een trektelpost
  • 8 overnachtingen op basis van pension bij lokale mensen (er was in het verleden kritiek op het eten in de pensions, maar dit is inmiddels veel beter geworden)
  • 3-4 excursies naar andere plaatsen in grotere en kleinere busjes. Hierbij worden verschillende biotopen bezocht. Kijk op http://www.batumibirding.com/batumi. Op deze site staan alle excursies die ook in het programma zijn opgenomen.
  • Permanente aanwezigheid van een deskundige gids bij verblijf ter plaatse en tijdens excursies.
  • Accommodatie in twee- en eventueel driepersoonskamers (meerprijs 1-persoonskamer is ongeveer 100 euro)
  • Er bestaat ook de mogelijkheid van een driedaagse excursie naar het hooggebergte. Deze kost ongeveer 450 euro. Die drie dagen kunnen binnen de 8 overnachtingen, maar zou ook een verlenging kunnen zijn met drie dagen en dus drie dagen later naar huis. http://www.batumibirding.com/caucasus/svaneti/node/113

Reiskosten

Deze reis zal ongeveer 1140 euro per persoon kosten. Eenpersoonskamer is 100 euro meer. Optioneel kan je voor 450 euro extra drie dagen het hooggebergte in (met prachtige dorpen en speciale soorten). De trip is zeker niet voor niets, maar 25%-30% goedkoper dan bij anderen, en je gaat met bekenden.

Aanmelding

Je kunt je “serieuze” belangstelling laten blijken Bij Erik Hölscher. Je krijgt daarbij een aanmeldingsnummer. Op een beslissingsbijeenkomst wordt de aanmelding dan definitief (half oktober). Daarbij geldt dan de volgorde van aanmelding.

Erik Hölscher e.holscher1@upcmail.nl

Christean%20Gelpke%20-%20wespendieven%20in%20glijvlucht

Wespendieven in glijvlucht – Foto Christean Gelpke

Dit bericht is geplaatst in excursies | archief. Bookmark de permalink.