Vr 12 februari 2016: Bosuilen in het Amsterdamse Bos | jeugdexcursie

Bosuil IMG_0579Vrijdagavond 12 februari 2016 van 19:00 tot 20:30. Uilen luisteren in het Amsterdamse bos.
Een spannende boswandeling in het donker voor kinderen vanaf 7 jaar en ouders. (Maximaal één ouder per kind.)

We gaan op stap met uilenman Arend de Jong. Hij kan het geluid van bosuilen nadoen. De uilenmannetjes denken dan dat er een vreemde bosuil in het bos zit en komen dichterbij om hem weg te jagen. Want elk bosuilenmannetje heeft zijn eigen gebiedje, territorium, voor hem en zijn vrouwtje en hun jongen. Daar mogen geen andere bosuilen komen. Want alle muizen in dat gebied zijn voor zijn eigen gezin!

Het nadoen van de roep van de Bosuilman (het vrouwtje roept anders) is de manier waarop Arend onderzoekt hoeveel uilen er in een bepaald gebied wonen. Als een uil hem antwoord geeft, weet hij dat daar een mannetje woont, waarschijnlijk met een gezin.

Omdat bosuilen ’s nachts actief zijn, is deze excursie in het donker. En dan bedoel ik echt donker. Dus we spreken af: geen zaklampen aan! Als we ons rustig gedragen is er kans dat een bosuil zo dichtbij komt dat we hem ook kunnen zien.

Je kan je opgeven door mij een mailtje te sturen: anneliesdekleyn@hetnet.nl . Schrijf me je naam, je leeftijd (liefst je geboortedatum), adres en telefoonnummer. Als er geen ouder mee gaat, wil ik altijd een telefoonnummer waarop ik ze in geval van nood kan bereiken. Zoals altijd vragen we ouders om niet het hoogste woord te voeren want het is een jeugdexcursie! Nadat je je hebt opgegeven laat ik je weten waar we precies afspreken. De groep mag niet te groot worden, dus als je graag mee wilt, geef je dan snel op!

De excursie is gratis, maar als je een vrijwillige bijdrage wilt geven is dat fijn.

Kleed je warm aan en neem je verrekijker mee, al is het niet zeker of we de uilen ook kunnen zien. Je mag ook een verrekijker lenen als je er zelf geen hebt. Dat moet je wel van te voren opgeven!

Hopelijk zien we je 12 februari!

Hartelijke groeten, ook van Arend,

Annelies.

Bosuil jong IMG_0551

Jonge Bosuilen

Bosuil jong IMG_0527 Bosuil IMG_0532

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.