Zo 23 okt 2016: Zuidpier van IJmuiden | jeugdexcursie

Grijze zeehond crop IMG_5250

luie grijze zeehond

Zondag 23 oktober 2016  14:00 – 16:00 uur Jeugdexcursie
Vogels kijken op de Zuidpier van IJmuiden.

We gaan heerlijk uitwaaien op de pier! We speuren in de verte naar zeevogels en bruinvissen. En dichterbij naar steltlopers, meeuwen en zangvogeltjes. En steekt er misschien een zeehond zijn kop boven het water uit?

In de herfst trekken veel vogels die in landen ten noorden van ons gebroed hebben, naar het zuiden. Want daar kunnen ze in de winter meer voedsel vinden. Vaak vliegen ze dan langs de kust. En als ze moe zijn, rusten ze uit op de pier, die een eind de zee in steekt. Sommige vogels blijven daar de hele winter; andere vliegen door naar het zuiden. Welke vogels zullen we er vandaag zien? Vast steltlopers, zoals steenlopertjes en misschien paarse strandlopers, die overigens gewoon grijsbruin zijn. En natuurlijk verschillende soorten meeuwen. Maar er kan ook zomaar een uitgeput zangvogeltje aan komen waaien.

We lopen eerst een stukje over het strand en klimmen dan de pier op.
We gaan samen met Frank van Groen.

Je kan een verrekijker lenen, en om de vogels nog beter te zien kan je om de beurt door onze telescopen kijken. Op een vogelkaart kun je aanvinken welke vogels je gezien hebt. Als we geluk hebben, zien we misschien een zeehond zwemmen of bruinvissen – dat zijn een soort kleine walvissen! En heel in de verte maken we ook kans op echte zeevogels zoals Jan van Genten en Zwarte Zee-eenden.

Ben je 7 jaar of ouder en wil je mee? Kijk dan hier hoe je je kunt aanmelden en welke gegevens ik daarbij graag van je krijg. En lees ook even goed door hoe je goed voorbereid op pad gaat! Het kan hard waaien op de pier! Zorg dat je het niet koud krijgt, want dan is het plezier van vogels kijken er gauw af!

Na aanmelding hoor je waar we verzamelen.

 

De excursie is zoals altijd gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.
Hopelijk zien we je!

Groetjes, ook van Frank,

Annelies

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.