Za 6 okt 2018: verrassings/twitch-excursie | auto-excursie

Oktober is misschien wel de meest spannende maand van het vogeljaar. In deze periode trekken er enorme golven vogels over ons land. Het is de piektijd van het jaar voor de meeste trektelposten. En met deze stroom willen er regelmatig voor ons land zeldzame soorten meeliften. Zo’n vogeltje dat ergens kennelijk de verkeerde kant is opgevlogen doet het hart van menig vogelaar sneller kloppen. En als zo’n dwaalgast dan ter plaatse blijft zitten, dan laat de echte twitcher direct de koffie (en soms meer dan hem of haar lief is) vallen en springt de auto of trein in voor een spannende rit… De adrenaline stijgt, zit de vogel er nog?

Voor deze excursie gaan we gezamenlijk specifiek op zoek naar bijzondere soorten. Pas de avond van tevoren gaan we met de ervaren gids Maarten Hotting doornemen wat er gezien is in het land en broeden we op een plan. Deze excursie blijft dus een verrassing tot het allerlaatste moment!

Vertrek om 8:00 vanaf het IJsbaanpad op de hoek van Amstelveenseweg, aanmelden bij g.klerk@xs4all.nl, bij de aanmelding alsjeblieft even vermelden of je een auto hebt en kunt rijden, of niet.

Dit bericht is geplaatst in excursies. Bookmark de permalink.