Euro Birdwatch 2018

Op zaterdag 6 oktober neemt de vwg Amsterdam samen met Vogelbescherming Nederland deel aan de internationale vogelteldag, de Euro Birdwatch.

Vogelaars tijdens de Birdwatch in het Diemerpark

In meer dan 35 landen in heel Europa worden op hetzelfde moment vogels geteld. In Nederland gebeurt dit op meer dan 150 telposten. De vwg Amsterdam staat vanaf 7:30 bij telpost Diemerpark. De telpost ligt op de heuvel in het Diemerpark tegenover ingang Diemerparklaan.

De periode half september/half oktober is dé tijd van het jaar om veel overtrekkende vogels te zien. Nederland ligt centraal in de zogenaamde East Atlantic Flyway. Vogels uit Scandinavië, NO-Europa en zelfs het verre oosten kunnen bij ons doortrekken. Vorig jaar werden in Nederland tijdens de BirdWatch 246.189 vogels geteld, 199 soorten in totaal. Spreeuw, Vink en Graspieper vormden de top 3.

Voor vogelaars en natuurliefhebbers is dit het moment om naar buiten te gaan, de vogels te zien én te tellen. Kom dus op 6 oktober naar het Diemerpark en tel mee. Er wordt in elk geval tot het middaguur geteld, bij sterke trek de hele dag. Na afloop van de telling worden de resultaten ingevoerd op trektellen.nl.

Dit bericht is geplaatst in diversen. Bookmark de permalink.