Za 4 mei 2024: Big Day!

Hoeveel soorten zie jij in 24 uur?

Op zaterdag 4 mei 2024 organiseert onze vogelwerkgroep voor de 16e keer een Big Day. De Amsterdamse Big Day betekent een volle dag vogelen in teamverband, binnen de grenzen van ons werkgebied. Doel is binnen 24 uur zoveel mogelijk vogelsoorten waar te nemen. Zien of horen = scoren, als de vogel door meer dan de helft van het team is gezien of gehoord. Doe je dit jaar ook mee?

Begin mei is de beste tijd voor een Big Day. Vrijwel alle zomergasten zijn dan gearriveerd, er trekken veel vogels door én je hebt nog kans op de laatst aanwezige wintergasten. Een Big Day is een onvergetelijke ervaring en levert vrijwel gegarandeerd enkele leuke waarnemingen op. Bedenk je dus niet langer en meld je aan!

Alle teams krijgen eind april een kaart van het werkgebied van de VWGA, een checklist en de spelregels van de Big Day. Ondertussen kunnen jij en je team je voorbereiden op De Grote Dag. Zo kun je alvast gebieden verkennen, waarneming.nl checken en een route uitstippelen.

Hoe ga je te werk? Je kan het zo fanatiek invullen als je zelf wil. Vorig jaar maakte Francesco Grassotti er een gezellige gezinsuitje van. De winnaars van 2023, Sander Hietkamp en Lodewijk IJlst, noteerden 109 soorten. De resultaten van eerdere Big Days in de Amsterdamse regio vind je hier.

Heb je een vraag of wil je je opgeven? Stuur een mailtje naar Sander Hietkamp (s.hietkamp@gmail.com).

 

 

Dit bericht is geplaatst in oproepen. Bookmark de permalink.