Za 2 maart 2024: Werkochtend/-middag Schinkelbos

Het Schinkelbos groeit langzaam dicht

Het Schinkelbos is een moerassig stukje land aan de zuidwestkant van het Amsterdamse Bos en een uniek en vogelrijk terrein. Blauwborst en Rietgors komen er graag. Voor het broedseizoen begint gaan we de boswachter helpen met het rooien van wat boompjes en braamstruiken.

Help je mee?

Het Schinkelbos is een jong gebied en een belangrijke groene verbindingssroute. Hierdoor komen er (vogel-)soorten voor die zich op andere plekken in het Amsterdamse Bos niet snel laten zien. Ook kwetsbare soorten als vos, konijn, haas vinden hier hun plek. Het beheer van het gebied is zoveel mogelijk gericht op natuurlijke ontwikkeling. Grote grazers doen hun best, maar af en toe moet ook de snoeischaar erin.

Boompjes en braamstruiken rooien

Heb je zin om een dag of dagdeel te helpen? Op aanwijzingen van de boswachters gaan we zagen, snoeien en slepen. En van het snoeihout maken we ter plekke een takkenril waar vogels zich in kunnen verschuilen. We starten om 10 uur, om 12 uur verzorgt het Amsterdamse Bos een lunch. Van 13 tot 15 uur gaan we weer aan de slag. Half april gaan we een keer terug naar het Schinkelbos voor een vogelexcursie.

Heb je zin om te helpen of een vraag, neem dan contact op met Tycho Fokkema via tycho@easywriter.nl

 

 

Dit bericht is geplaatst in bescherming, oproepen. Bookmark de permalink.