Za 16 mei 2015: Ronde Hoep | jeugdexcursie

Zaterdagochtend 16 mei Grutto IMG_8802gaan we genieten van weidevogels!
We gaan dan naar de Ronde Hoep. Dat is een polder iets ten zuiden van Ouderkerk aan de Amstel vol weidevogels zoals grutto’s, kieviten en tureluurs. Normaal mag je die polder niet in, dus het is een bijzondere gelegenheid om de weidevogels goed te kunnen zien!

De excursie is van 10 tot ongeveer 12 uur.

Mark Kuiper beschermt de weidevogels in dit gebied, in samenwerking met de boeren. Hij neemt ons op een boerenkar achter een trekker mee de polder in, waar we dan een stukje gaan lopen. Eerst vertelt hij over weidevogels en zijn beschermingswerk.

De vogels hebben nu jongen. Hopelijk kunnen we die ook zien!

De excursie is voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en kost €2,50. Laat me snel weten of je mee wilt want er is beperkt plaats op de kar. Als er voldoende plaats is mogen er ouders mee. Ouders betalen €5. (Het geld is voor de boer die de trekker bestuurt.)

Je kan je aanmelden door mij een mailtje te sturen met je naam, adres en leeftijd. Ik mail je dan waar je precies moet zijn. Laat me weten of je het leuk vindt als er een ouder met je mee gaat of dat je alleen komt. Schrijf er ook bij of je een verrekijker wilt lenen.

Neem iets te eten en te drinken mee. En hou de weersvoorspelling in de gaten en kleed je daar op!

Als je sterke benen hebt, is het te fietsen, maar het is wel een heel eind! Mocht je door je ouders met de auto gebracht worden, dan zou het fijn zijn als je me laat weten of er misschien ook andere kinderen mogen meerijden. Wil je graag met iemand mee rijden, laat dat dan ook weten.

Ik hoop jullie te zien! Het wordt een bijzondere excursie!

Hartelijke groeten,

Annelies

Kievit IMG_8749

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.