Za 1 oktober 2016: Euro Birdwatch!

Op zaterdag 1 oktober vindt de jaarlijkse Euro Birdwatch plaats. BirdLife International organiseert dit evenement.

Zonsopgang telpost Diemerpark

Zonsopgang telpost Diemerpark

Zoals de naam al aangeeft is het een Europese aangelegenheid, waar de meeste andere Europese BirdLife-partners aan meedoen. Zoals gebruikelijk is de organisatie in ons land in handen van Vogelbescherming.

De Euro Birdwatch is in feite een megatrekvogeltelling, waarbij verspreid over het land trekvogels worden geteld op telposten die soms speciaal voor de Birdwatch worden opgericht, maar ook de telposten aangesloten bij www.trektellen.nl doen mee.

Het idee is meer mensen te interesseren in vogels kijken, tellen en beschermen. Daarom vraagt Vogelbescherming de nodige aandacht in diverse media.

Op 1 oktober wordt bij Amsterdam in elk geval geteld vanaf de heuvel in het Diemerpark. De telling start even voor zonsopgang (ongeveer 7:45). De duur van de telling is afhankelijk van de trek en het weer.
Kom dus op zaterdag 1 oktober naar het Diemerpark om deel te nemen aan de Euro Birdwatch en deel te zijn van deze Europese vogeltrektelling. Auke Jansen zal optreden als telpostmaster. Opgave is mogelijk bij Frank van Groen (fm.vangroen@kpnmail.nl).
De telgegevens worden verzameld door Vogelbescherming. Landelijke verslagen van voorgaande jaren zijn te lezen op: http://www.vogelbescherming.nl/service__vragen/downloads#a7

Dit bericht is geplaatst in oproepen. Bookmark de permalink.