Wo 15 nov 2023, 19:30 uur: Cursus ganzen en zwanen tellen

Brandganzen

Theorieavond 15 november, praktijkochtend 17 of 18 november.

Ganzen en Zwanen tellen is een mooie manier om ook ‘s winters met vogels bezig te zijn. Sovon zoekt tellers voor het zuidelijk deel van ons werkgebied, rond Polder de Rondehoep en Groot Mijdrecht. Daarom organiseert Jelle Abma van Sovon op 15 november een cursusavond in Buurtsalon Jeltje en een praktijkochtend in het veld op vrijdag 17 of zaterdag 18 november, wat jou het beste uitkomt.

Theorie-avond 15 november

Tijdens de cursusavond gaat Jelle in op het belang van de ganzen- en zwanentellingen, de herkenning van de belangrijkste soorten en hoe de telling in zijn werk gaat. Je kunt de avond je kennis toetsen of ophalen. Ook als je nog niets weet, kun je meedoen. Je hebt de soorten snel onder de knie en tot er een Zeearend overvliegt zitten ze over het algemeen goed stil. In de lucht kun je trouwens nog beter tellen.

Nog een voordeel van ganzen en zwanen tellen: je hoeft er niet bizar vroeg je bed voor uit. Samen met een vogelvriend of -vriendin tellen is trouwens het leukst. Dus, kom naar de theorie-avond en claim je gebied!

Woensdagavond 15 november, aanvang 19:30.
Buurtsalon Jeltje
Eerste Helmersstraat 106M
Amsterdam

Praktijkochtend

Heb je de smaak te pakken? Een paar dagen na de theorie-avond brengen we in een vacant gebied met de Avimap-app alle ganzen en zwanen in kaart. Deze ochtendtelling duurt ongeveer 2 á 3 uur. Je kiest zelf of je vrijdagmorgen 17 november of zaterdag 18 november meegaat. De exacte locatie en starttijd bespreken we 15 november.

Maandelijks tellen en oefenen

– Na de cursus ga je zelf maandelijks op pad en tel je de ganzen en zwanen in je eigen gebied. Op de site van Sovon zie je welke gebieden vrij zijn.

– Op cursus.sovon.nl kan je onbeperkt test-je-kennis quizzen van Nederlandse water- en wintervogels maken. Een leuke en leerzame manier om te jezelf te toetsen.

– Zie je het zitten om een gebied voor je rekening te nemen en vind je het prettig om de eerste telling onder begeleiding te starten? Vertel het Jelle. Hij helpt je graag op weg. Kijk voor meer informatie op de site van Sovon.

Dit bericht is geplaatst in cursus, oproepen. Bookmark de permalink.