Euro Birdwatch 2023 in het Diemerpark | verslag

Nog nooit zijn er op de  Euro Birdwatch zoveel mensen op de telpost Diemerpark aanwezig geweest als op zaterdag 30 september! Frank van Groen noteerde er 32! Daadwerkelijke tellers waren er vijf. Gedurende zes uren telden ze overvliegende trekvogels, in het kader van de simultane teldag die jaarlijks in heel Europa wordt georganiseerd. In Nederland is Vogelbescherming de coördinator.

Vanaf half 8 ’s ochtends werd de hemel gecheckt op overvliegende vogels. Het was lekker weer voor de mens, nauwelijks wind en een zonnetje dat door de nevels heen wist te komen. Voor trekvogels echter minder dringend om op weg naar het zuiden te gaan. Het was nogal stil in de lucht en de Slechtvalk die had plaatsgenomen op een hoge elektriciteitsmast 2,5 kilometer verderop werd dan ook uitgebreid door de telescoop bekeken en besproken. Groepen Sijsjes en wat Boerenzwaluwen trokken over, maar de krenten in de pap waren toch een Ooievaar, een Visarend en, heel bijzonder, vijf Koereigers! Een record voor deze telpost. Volgens de nieuwsbrief van Sovon (okt 2023) veroveren deze kleine reigertjes stormenderhand ons land. Een paar dagen geleden zat er een groep van maar liefst 17 vogels in Waterland.

Op deze pagina van trektellen.nl staan de totalen van de telling in het Diemerpark. Op deze website worden de getelde aantallen vogels van tientallen telposten in Nederland bijgehouden.

Dit bericht is geplaatst in verslagen. Bookmark de permalink.