Za 24 september 2022, -VOL- Pelagische tocht Noordzee | Zee-excursie

Noordse stormvogel

Deze excursie is vol.

We hopen na een aantal mislukte pogingen nu eindelijk met de Vogelwerkgroep een echte zeetocht te gaan maken in het najaar; in het hart van de zeetrektijd.

We varen op een gecharterde vissersboot onder het wakend oog van enkele ervaren zeevogelaars tegen het eind van de schemering vanaf Scheveningen voor de gehele dag de zee op. Tijdens de tocht wordt er visafval overboord gezet waar de zeevogels op afkomen. Dit levert de hele reis lang tientallen meeuwen achter de boot op, maar ook Jan-van-Genten komen een graa(n)tje meepikken en we hopen diverse soorten jagers die de strijd met de meeuwen kunnen aangaan. Ook is dit de tijd voor de steeds zeldzamer wordende noordse stormvogel, pijlstormvogels, stormvogeltjes; echte krenten in de pap en soorten die je aan het vaste land doorgaans niet zo makkelijk te zien zult krijgen! Verder zijn onder meer duikers, zee-eenden, steltlopers, sterns en alkachtigen te verwachten.

Het slagen van zo’n tocht is wel wat afhankelijk van het weer. Bij een spiegelgladde zee kan er erg weinig bijzonders vliegen, met een lekker westenwindje kan het ronduit spectaculair worden. Bij te hoge golven gaat de tocht niet door. Deze tocht is niet heel geschikt voor mensen die makkelijk zeeziek worden.

Voor deze excursie geldt naast de gebruikelijke benzinekosten een toegangsprijs voor de boot van 59 euro. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Aanmelden is niet meer mogelijk.

juveniele Jan-van-Gent . foto Guido Klerk

juveniele Drieteenmeeuw . foto Guido Klerk

Stormvogeltje – foto Roely Bos

Vaal Stormvogeltje – foto Roely Bos

Impressie van het uitzicht achter het schip – foto Guido Klerk

Dit bericht is geplaatst in excursies. Bookmark de permalink.