Wie wil mee op voorjaarsreis naar de Camargue?

Is er belangstelling voor een buitenlandse vogelreis in het voorjaar van 2024?

Er is een plannetje om van maandag 20 mei tot en met maandag 27 mei 2024 naar de Camargue in Zuid-Frankrijk te gaan. De Camargue bestaat uit de delta van de Rhône en omgeving en is een prachtig vogelgebied met vooral veel waterwild en in de omgeving bijeneters, scharrelaars, boomvalken en nog veel meer. In de buurt bezoeken we ook het steppengebied de Crau en het berggebied Les Alpilles. Beiden ook met een eigen vogelbiotoop. En is er natuurlijk (een beetje) ruimte voor cultuur: bijvoorbeeld de brug van van Gogh in Arles en diverse mooie Romeinse aquaducten waaronder de Pont du Gard, een meesterwerk van Romeinse bouwkunst dat je gewoon een keer gezien moet hebben. Bovendien is dit altijd een mooie plek voor nieuwe vogelsoorten.

Mike Hirschler heeft deze reis eerder gemaakt met zijn eigen vogelwerkgroep uit Deventer en wil deze reis ook voor de leden van de VWGA organiseren. Mike is een ervaren vogelaar en reisleider, al lang lid van onze vogelwerkgroep en woont nu in Wilp (vlakbij Deventer). Hij heeft al eerder reizen naar het buitenland voor onze werkgroep georganiseerd, onder andere naar Lesbos en Tarifa (vogeltrek). Het idee is om ’s morgens heel vroeg (4 uur) uit Amsterdam te vertrekken met 2 busjes en dan arriveren we eind van de middag op onze bestemming, 1250 km verderop. Ook de terugweg gaat in één dag. Het is dus acht dagen uit en thuis met zes volle vogeldagen. De geschatte prijs nu zal rond € 1.300,00 liggen. De precieze prijs zal afhangen van hoe duur busjes, hotel, maaltijden e.d. volgend jaar zijn. We gaan liefst met max. 14 personen en per busje zijn 2 chauffeurs nodig.

NB:

–Graag alleen reageren als je serieus belangstelling hebt. Bij voldoende belangstelling gaan we de reis verder voorbereiden.

–Graag vermelden of je een busje kan rijden.

Heb je serieuze interesse? Stuur voor 20 oktober een mail naar miekekranstauber@hetnet.nl

Als preciezer bekend is hoe e.e.a. eruit komt te zien, dan wordt dit bekend gemaakt op de site van de vogelwerkgroep en is definitief opgeven voor deze reis mogelijk.

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in excursies, oproepen. Bookmark de permalink.