Vr 14 – Ma 17 november 2014: Lac du Der | weekendexcursie (vol)

FOTO: Ricardo van Dijk

FOTO: Ricardo van Dijk

Op veler verzoek is het nu eindelijk zover; in het weekend van 14 tot 17 november wordt er bij voldoende deelname een excursie georganiseerd naar de kraanvogels van Lac du Der, Frankrijk (in de buurt van Nancy). Lac du Der staat bekend om de grote aantallen kraanvogels die er op doortrek verblijven. Zowel bij het meer zelf als in de omgeving in de weilanden zijn deze grote vogels goed te zien en te horen. ’s Ochtends heel vroeg en ’s avonds tijdens zonsondergang is het een fantastisch spektakel om de honderden kraanvogels over te zien vliegen. Naast kraanvogels biedt dit gebied vele watervogels, roofvogels en andere soorten.

We verblijven in stacaravans. Er is plaats voor 15 mensen verdeeld over drie eenpersoons slaapvertrekken en zes tweepersoons slaapvertrekken. De caravans bevinden zich op camping “Le Clos du Vieux Moulin”, midden in het kraanvogelgebied. Het zal dus geen enkel probleem zijn om ’s morgens vroeg en ’s avonds laat kraanvogels te gaan kijken.

De kosten voor logies zijn ongeveer 60 euro per persoon. Daar komen nog kosten bij voor het ontbijt, de lunch, het diner en privé uitgaven. De benzinekosten zullen gedeeld worden (ongeveer 100 euro per auto). Het is zo’n 6,5 uur rijden.

We vertrekken in principe op vrijdag 14 november en gaan terug op maandag 17 november. Mochten er mensen eerder terug willen of later willen vertrekken, dan kunnen we kijken of we een auto kunnen regelen die op andere data gaan. Logies zal in ieder geval voor alle nachten betaald moeten worden.

Aanmelden: Erik Hölscher op volgorde van aanmelding; vol is vol.

Bij aanmelding graag de volgende zaken vermelden:

  • Heb je een auto en ben je bereid mensen mee te nemen en hoeveel?
  • Heb je een voorkeur voor een eenpersoonskamer/ heb je bezwaar tegen een tweepersoonskamer?
  • Heb je een voorkeur om een tweepersoonskamer met een bepaald iemand te delen?
  • Mocht je voorkeur hebben een dag eerder of later te vertrekken, vermeld dit dan ook. Garantie hiervoor bestaat niet.
Dit bericht is geplaatst in excursies | archief. Bookmark de permalink.