Nationale Vogelweek 2016

vogelweek

Van 14 t/m 22 mei 2016 organiseert Vogelbescherming Nederland in samenwerking met vele vogelwerkgroepen en groene organisaties de Nationale Vogelweek. Door het hele land zijn er gratis vogelexcursies en activiteiten. Onder begeleiding van ervaren vogelkenners ontdek je vogelsoorten die je nooit eerder hebt gezien.

In de Nationale Vogelweek kan iedereen ervaren hoe rijk ons land is aan vogels en hoe leuk het is om naar vogels te kijken. Zoals de vaak verrassende vogelwereld vlak om de hoek. Dan sta je opeens zomaar oog in oog met een ransuil, groene specht, ijsvogel, grutto, of ontdek je hoe fraai alledaagse soorten als een groenling of putter van dichtbij zijn. In elke provincie worden tientallen vogelexcursies, wandelingen, workshops en andere vogelactiviteiten georganiseerd. De excursies zijn altijd voor kleine groepen en grotendeels gratis.

Deelnemers krijgen veel tips over vogelherkenning, de beste verrekijkers en vogelgidsen en krijgen veel vogels in het wild van heel dichtbij te zien. Vanaf begin maart zijn honderden activiteiten en excursies te vinden op www.vogelweek.nl. Via zoeken op woonplaats zie je bijvoorbeeld in één oogopslag wat er bij jou om de hoek te doen is. Maar uiteraard kun je ook zoeken buiten de eigen regio.

Wees er daarom op tijd bij, en meld je aan op www.vogelweek.nl. Dat voorkomt teleurstellingen, want vol is vol!

Dit bericht is geplaatst in diversen. Bookmark de permalink.