Zo 22 mei 2016, 8:30-11:30 uur, Zanderij Crailoo | jeugdexcursie

Gekraagde roodstaart IMG_5839

Gekraagde roodstaart

We gaan een stukje de stad uit om te kijken wat daar voor vogels zitten. We wandelen over de spectaculaire natuurbrug bij Zanderij Crailoo naar de Bussumerheide. In dit spannende gebied tussen Bussum en Hilversum heb je kans op heel andere vogels dan in Amsterdam. Hopelijk wordt ons vroege opstaan beloond met zingende gekraagde roodstaarten, boompiepers, kuifmezen en bonte vliegenvangers! Stuk voor stuk vogels die je niet in Amsterdam tegenkomt. Als we geluk hebben zien we misschien ook grote lijsters of een tapuit. Maar beloven kunnen we niks! Vogels kijken blijft altijd een verrassing. Edial Dekker neemt ons mee op pad.

Je mag weer een verrekijker lenen. En je krijgt een vogelkaart waarop je kunt aanvinken welke vogels je hebt gezien en gehoord hebt. Om de beurt mag je door onze telescopen kijken, waardoor je de vogels nog beter kan zien.

Als je het leuk vindt mag je een ouder meenemen. Maximaal één volwassene per kind. Het is wel de bedoeling dat die zich een beetje op de achtergrond houdt, want het is een jeugdexcursie.

Ben je ongeveer 7 jaar of ouder en wil je mee? Stuur dan een mailtje naar anneliesdekleyn@hetnet.nl . Vertel me:
– je naam
– je leeftijd (geboortedatum is handig)
– adres (hoeft niet, maar is soms handig voor als kinderen met elkaar willen meerijden). Wel verplicht als je een verrekijker wilt lenen.
– telefoonnummer
– of er een ouder mee gaat. Zo niet, geef me dan een telefoonnummer waar ik je ouders in geval van nood kan bereiken.
– of je een verrekijker wilt lenen.
– of je vader/moeder eventueel een kijker wil lenen (kinderen gaan voor)
– of er iemand mag meerijden
– of je zelf met iemand wilt meerijden

Als je een verrekijker wilt lenen, geef me dan je adres en telefoonnummer

Het kan best dat de excursie uitloopt. Maar als je het te lang vindt duren en je bent samen met een ouder, dan mag je ook eerder weg gaan. Dan natuurlijk niet vergeten je verrekijker weer in te leveren 😉

Als je een eigen verrekijker hebt en een vogelboek, dan neem je die natuurlijk mee. Stop ook iets te eten en te drinken in je rugzakje. Houd de weersverwachting in de gaten en kleed je daar op! Het is weliswaar mei, maar ’s ochtends kan het misschien nog kil zijn. En als je vogels kijkt, sta je veel stil en dan krijg je het gauwer koud dan anders. Vergeet je regenpak niet als er regen verwacht wordt.

De excursie is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

De groep mag niet te groot worden. Dus lijkt het je leuk, meld je dan gauw aan.
Een dag van te voren mail ik je waar we precies afspreken.
Hopelijk tot ziens op de Natuurbrug Zanderij Crailoo!

Hartelijke groeten, ook van Edial,
Annelies

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.