Za 3 mei 2014: Big Day

Big Day_2 2013In 2014 organiseert de vogelwerkgroep voor de negende keer een Big Day in de Amsterdamse regio. De Amsterdamse Big Day betekent een volle dag vogelen in teamverband binnen de grenzen van het werkgebied van de VWGA. Doel is zoveel mogelijk vogelsoorten waar te nemen binnen 24 uur. Horen is scoren, dus ook geluiden zijn belangrijk.

De eerste helft van mei is vaak de beste tijd voor een Big Day; veel vogels trekken door, van sommige wintergasten zijn de laatste exemplaren nog net aanwezig en vrijwel alle zomergasten zijn er. Drie mei is dus redelijk vroeg. Dat vergroot de kans op wintergasten maar aan de andere kant zijn sommige zomergasten wellicht nog niet aangekomen.

Big Day_1 2013Een Big Day is een onvergetelijke ervaring en levert vrijwel gegarandeerd enkele leuke waarnemingen op. Bedenk je dus niet langer en meldt je aan, alleen of als team.

Aan elk team zal eind april een kaart van het werkgebied van de VWGA, een checklist van Amsterdam en de spelregels van de Big Day worden opgestuurd. Na inzameling van de resultaten zal de winnaar van de Big Day 2014 op gepaste wijze bekend worden gemaakt.

Teams kunnen zich opgeven bij Frank van Groen.

[ssba_hide]

Dit bericht is geplaatst in oproepen. Bookmark de permalink.