Zo 9 sept 2018: Vogelringstation Van Lennep | auto-excursie met wandeling

Snor – Foto Han Buckx

Op 9 september gaan we onder de leiding van de ervaren ringer en professionele gids Lars Buckx een kijkje nemen achter de schermen van Vogelringstation Van Lennep, een van de oudst nog werkzame ringstations in Nederland. Dit is een buitenkansje om de vogels eens van zeer dichtbij te mogen bewonderen, om kenmerken te aanschouwen die je in het veld nooit zult opmerken.

We gaan zien hoe dat ringen nu eigenlijk in zijn werk gaat en wat daar bij komt kijken en komen daarbij in de gelegenheid om de vogels tot in detail te bestuderen en wat op te steken over bijvoorbeeld rui-strategie of leeftijds- en geslachtsbepaling. Het beroemde ringstation ligt op een ideale plek in in een vallei in de duinen bij Parnassia, en het is een stukje struinen doornormaal gesproken niet toegankelijk gebied om er te komen. We zullen waarschijnlijk vooral veel (gewone) zangvogels te zien krijgen, wie weet ook nog wel een wat meer bijzondere vangst en met veel geluk een van de specialiteiten voor dit station, de sperwergrasmus. We zijn voor een goede vangst aangewezen op de weersomstandigheden, want er moet wel trek zijn, en de duur en doorgang van deze excursie zijn daar ook van afhankelijk. Er wordt een bijdrage gevraagd van 5 euro per persoon ten behoeve van het station en er is een beperkt aantal deelnemers toegestaan.

Vertrek om 7:30 vanaf IJsbaanpad hoek Amstelveenseweg, aanmelden bij g.klerk@xs4all.nl, bij de aanmelding graag even vermelden of je een auto hebt en kunt rijden, of niet.

Dit bericht is geplaatst in excursies. Bookmark de permalink.