Zo 7 juni 2020, 08:00 – 09:30 uur: Vondelpark | jeugdexcursie

Excursie Vogels kijken voor kinderen – Vondelpark

De Vogelwerkgroep organiseert in samenwerking met GroeneBuurten een beginnersexcursie Vogels kijken voor Kinderen in het Vondelpark. Er leven veel verschillende soorten in dit stadspark, van pimpelmees en zanglijster tot grote bonte specht. Ook hopen we het ooievaarsjong op het nest te kunnen bekijken. En als we geluk hebben kunnen we zelfs een ijsvogel zien.

Marijke Kruyt, actief lid van de vogelwerkgroep, leidt ons rond. We gaan luisteren naar het vogelgezang en proberen aan de hand van de geluiden de verschillende soorten te leren herkennen.  

Kinderen kunnen van ons een speciale kinderverrekijker lenen die iets gemakkelijk in de hand ligt; zo wordt het kijken nog veel leuker.

Er gelden enkele maatregelen in verband met COVID-19. We gaan vroeg op pad, wanneer het nog niet druk is in het park (gelukkig is dat ook een goed tijdstip om meer vogels te zien). Verder houden we de groep klein. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen, dus kinderen en ouders tellen allemaal apart mee. Iedereen dient verder onderling 1,5 meter afstand te bewaren, behalve als men gezinsleden van elkaar is.

Datum en tijd

Zondag 7 juni van 08:00 – 09:30 uur

Vertrekpunt

Vlak na de ingang aan de Amstelveenseweg, in de berm vóór Restaurant de Vondeltuin (Vondelpark 7, 1075 VR Amsterdam). Daarna lopen we anderhalf uur door het park.

Kosten en aanmelden

Zowel kinderen vanaf 7 jaar, als volwassenen zijn welkom. Kinderen onder de 14 jaar alleen onder begeleiding van een ouder.

Er is maar plek voor 10 personen, dus vooraf reserveren is noodzakelijk. VOL = VOL. Aanmelden via GroeneBuurten: info@groenebuurten.nl. Graag het aantal deelnemers vermelden, en of het kinderen of volwassenen betreft. Volwassen dienen hun eigen kijker mee te nemen.

Er zijn geen kosten verbonden aan excursie. Wel vragen we een borgsom van €25,- voor de kinderverrekijkers. Deze dient aan het begin van de excursie in contact geld overhandigd te worden en wordt bij inlevering weer teruggegeven.

 

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.