Zo 26 juni 2016, 15:00 – 16:30, Polder IJdoorn | jeugdexcursie

Stormmeeuw IMG_8676

Stormmeeuw

De lente is voorbij! Voor veel vogels zit de taak van het broeden en jongen grootbrengen er op. Weidevogels zoals grutto’s en tureluurs verzamelen zich alweer voor de lange gevaarlijke reis naar Afrika, waar ze overwinteren. Vóór hun reis moeten ze goed aansterken. Het broedseizoen was vermoeiend en kostte veel energie. De reis gaat héél veel energie kosten. Dus moeten ze nu een aantal weken heel goed eten. De plas op polder IJdoorn is daar een heerlijke plek voor. Een laatste kans om ze nog te zien! Samen met Martijn Voorvelt gaan we ze bekijken. We hopen er ook kluten en misschien lepelaars te zien en verschillende soorten eenden.

Je mag weer een verrekijker lenen. En je krijgt een vogelkaart waarop je kunt aanvinken welke vogels je hebt gezien en gehoord. Om de beurt mag je door onze telescopen kijken, waardoor je de vogels nog beter kan zien.

Als je het leuk vindt mag je een ouder meenemen. Maximaal één volwassene per kind. Het is wel de bedoeling dat die zich een beetje op de achtergrond houdt, want het is een jeugdexcursie.

Ben je ongeveer 7 jaar of ouder en wil je mee? Stuur dan een mailtje naar anneliesdekleyn@hetnet.nl . Vertel me:
– je naam
– je leeftijd (geboortedatum is handig)
– adres (hoeft niet, maar is soms handig voor als kinderen met elkaar willen meerijden). Wel verplicht als je een verrekijker wilt lenen.
– telefoonnummer
– of er een ouder mee gaat. Zo niet, geef me dan een telefoonnummer waar ik je ouders in geval van nood kan bereiken.
– of je een verrekijker wilt lenen.
– of je vader/moeder eventueel een kijker wil lenen (kinderen gaan voor)
– of er iemand mag meerijden als je met de auto komt
– of je zelf met iemand wilt meerijden

Als je een verrekijker wilt lenen, geef dan je adres en telefoonnummer

Het kan best dat de excursie uitloopt. Maar als je het te lang vindt duren en je bent samen met een ouder, dan mag je ook eerder weg gaan. Dan natuurlijk niet vergeten je verrekijker weer in te leveren 😉

Als je een eigen verrekijker hebt en een vogelboek, dan neem je die natuurlijk mee. Stop ook iets te eten en te drinken in je rugzakje. Houd de weersverwachting in de gaten en kleed je daar op. Het is wel juni, maar buiten Amsterdam waait het meer. En als je vogels kijkt, sta je lang stil en dan krijg je het gauwer koud dan anders. Vergeet je regenpak niet als er regen verwacht wordt.

De excursie is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

De groep mag niet te groot worden. Dus lijkt het je leuk, meld je dan gauw aan.
Een dag van te voren mail ik je waar we precies afspreken.
Hopelijk tot ziens in de polder IJdoorn!

Hartelijke groeten, ook van Martijn,
Annelies

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.