Zo 19 juni 2016, 8 – 10 uur, Amsterdamse Bos | jeugdexcursie

Grauwe gans IMG_4172

Grauwe ganzen

Met Edith Kuiper lopen we een rondje om de polder Meerzicht, aan de rand van het Amsterdamse Bos. Zouden er nog weidevogels zitten? Vliegt er misschien een roofvogel over? Zien we mooie eenden of ganzen? En zingen er nog rietvogels? De bosvogels aan de rand van de polder laten zich vast nog horen. We gaan dit keer eens vroeg uit de veren om alle wandelaars voor te zijn en rustig naar de vogels te kunnen kijken en luisteren! Want vogels zijn ‘s morgens vroeg het actiefst!

Je mag weer een verrekijker lenen. En je krijgt een vogelkaart waarop je kunt aanvinken welke vogels je hebt gezien en gehoord. We zullen ook onze telescopen meenemen waardoor je om de beurt kan kijken, zodat je de vogels nog beter kan zien.

Als je het leuk vindt mag je een ouder meenemen. Maximaal één volwassene per kind. Het is wel de bedoeling dat die zich een beetje op de achtergrond houdt, want het is een jeugdexcursie.

Ben je ongeveer 7 jaar of ouder en wil je mee? Stuur dan een mailtje naar anneliesdekleyn@hetnet.nl . Vertel me:
– je naam
– je leeftijd (geboortedatum is handig)
– adres (hoeft niet, maar is soms handig voor als kinderen met elkaar willen meerijden). Wel verplicht als je een verrekijker wilt lenen.
– telefoonnummer
– of er een ouder mee gaat. Zo niet, geef me dan een telefoonnummer waar ik je ouders in geval van nood kan bereiken.
– of je een verrekijker wilt lenen.
– of je vader/moeder eventueel een kijker wil lenen (kinderen gaan voor)
– of er iemand mag meerijden als je met de auto komt
– of je zelf met iemand wilt meerijden

Als je een verrekijker wilt lenen, geef dan je adres en telefoonnummer

Het kan best dat de excursie uitloopt. Maar als je het te lang vindt duren en je bent samen met een ouder, dan mag je ook eerder weg gaan. Dan natuurlijk niet vergeten je verrekijker weer in te leveren 😉

Als je een eigen verrekijker hebt en een vogelboek, dan neem je die natuurlijk mee. Stop ook iets te eten en te drinken in je rugzakje. Houd de weersverwachting in de gaten en kleed je daar op. Het is wel juni, maar ’s morgens vroeg kan het nog kil zijn. En als je vogels kijkt, sta je veel stil en dan krijg je het gauwer koud dan anders. Vergeet je regenpak niet als er regen verwacht wordt.

De excursie is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

De groep mag niet te groot worden. Dus lijkt het je leuk, meld je dan gauw aan.
Een dag van te voren mail ik je waar we precies afspreken.
Hopelijk tot ziens in het Amsterdamse Bos!

Hartelijke groeten, ook van Edith,
Annelies

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.