Zo 24 april 2016, 14 – 16 uur, Marken | jeugdexcursie

Witte kwikstaart IMG_9306

Witte kwikstaart

Zondag 24 april gaan we naar dit mooie voormalige eiland, zo’n 20 km ten noorden van Amsterdam.

Het is volop weidevogeltijd! Sommige grutto’s, tureluurs en kieviten voeren nog mooie baltsvluchten uit om indruk op de vrouwtjes te maken. Veel vrouwtjes van grutto’s en tureluurs zitten al verstopt in het hoge gras te broeden. De mannetjes zitten dan op een paaltje de wacht te houden. Maar de kieviten zullen vast al jonkies hebben. Die schattige donzen balletjes kunnen we vanaf het dijkje mooi zien! Behalve weidevogels zullen we natuurlijk ook andere vogels zien, zoals verschillende soorten eenden, ganzen, witte en misschien gele kwikstaarten, graspiepers, enz.

Je mag weer een verrekijker lenen. En je krijgt een vogelkaart waarop je kunt aanvinken welke vogels je hebt gezien. Èn welke je gehoord hebt. Om de beurt mag je door een telescoop kijken, waardoor je de vogels nog beter kan zien.

Als je het leuk vindt mag je een ouder meenemen. Maximaal één volwassene per kind. Het is wel de bedoeling dat die zich een beetje op de achtergrond houdt, want het is een jeugdexcursie.

Ben je ongeveer 7 jaar of ouder en wil je mee? Stuur dan een mailtje naar anneliesdekleyn@hetnet.nl . Vertel me:
– je naam
– je leeftijd (geboortedatum is handig)
– adres (hoeft niet, maar is soms handig voor als kinderen met elkaar willen meerijden). Wel verplicht als je een verrekijker wilt lenen.
– telefoonnummer
– of er een ouder mee gaat. Zo niet, geef me dan een telefoonnummer waar ik je ouders in geval van nood kan bereiken.
– of je een verrekijker wilt lenen.
– of je vader/moeder eventueel een kijker wil lenen (kinderen gaan voor)
– of er iemand mag meerijden

– of je zelf met iemand wilt meerijden

Als je een verrekijker wilt lenen, geef dan je adres en telefoonnummer

Het kan best dat de excursie uitloopt. Maar als je het te lang vindt duren, mag je ook eerder weg gaan. Dan natuurlijk niet vergeten je verrekijker weer in te leveren 😉

Als je een eigen verrekijker hebt en een vogelboek, dan neem je die natuurlijk mee. Stop ook iets te eten en te drinken in je rugzakje. Houd de weersverwachting in de gaten en kleed je daar op! Buiten Amsterdam waait het meer dan in de stad. Als je vogels kijkt, sta je veel stil en dan krijg je het gauwer koud dan anders. Vergeet je regenpak niet als er regen verwacht wordt.

De excursie is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

De groep mag niet te groot worden. Dus lijkt het je leuk, meld je dan gauw aan.
Een dag van te voren mail ik je waar we precies afspreken.

Hopelijk tot ziens op Marken!

Hartelijke groeten,
Annelies

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.