Zo 20 maart 2016: Park Frankendael | jeugdexcursie

Pimpelmees IMG_8249

Pimpelmees

Zondag 20 maart 2016 van 10:00 tot 11:30 uur
Vandaag gaan we vogels kijken en luisteren in Park Frankendael.
In de lente zingen veel vogels. Waarom eigenlijk? En is het moeilijk om de vogels te leren herkennen aan hun zang? Daarvoor is het nu een handige tijd. Want de meeste zangvogels zijn nog niet terug uit het zuiden waar ze hebben overwinterd. We horen nu dus de zang van een beperkt aantal vogels. Die zijn nog best uit elkaar te houden, dus die gaan we leren. Zoals de roodborst, de merel, de zanglijster, de heggenmus, de koolmees, de winterkoning en de pimpelmees. Het lijken misschien veel vogels om uit elkaar te houden, maar je zult merken dat ze allemaal een andere stem hebben en een ander soort liedje zingen. De ene zingt steeds hetzelfde, de andere maakt veel variaties.
Maar we gaan natuurlijk ook goed kijken hoe ze eruitzien. Je krijgt een kaart waarop de vogels staan afgebeeld. Daarop kun je aanvinken welke vogels je ziet en hoort.
Heb je een verrekijker en een vogelboek? Neem die dan mee! Je mag ook een verrekijker lenen. Dat wil ik wel graag van te voren weten.

Als je 7 jaar of ouder bent kun je mee. Stuur me een mailtje om je op te geven: anneliesdekleyn@hetnet.nl . Je mag één ouder meenemen. Het is wel de bedoeling dat die zich een beetje op de achtergrond houdt, want het is een jeugdexcursie. Geef je naam, adres en telefoonnummer en je leeftijd (liefst je geboortedatum) door en laat me ook weten of er een ouder meekomt. Zo niet, dan wil ik graag een telefoonnummer waarop ik in geval van nood iemand kan bereiken. Als je je aanmeldt hoor je waar we verzamelen.
De excursie is gratis, maar als je een vrijwillige bijdrage wilt geven is dat fijn. Neem iets te eten en te drinken mee. De excursie kan iets uitlopen, maar als je eerder naar huis wilt kan dat. Kleed je warm aan! Met vogels kijken sta je vaak lang stil! Dan kan je gauw koud krijgen.

Ik hoop jullie te zien!
Hartelijke groeten,
Annelies.

Winterkoning IMG_6956

Winterkoning

Koolmees IMG_8271

Koolmees

Heggemus IMG_6937

Heggemus

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.