Zo 19 april 2015: Middelpolder | jeugdexcursie

Hallo jonge vogelaars,Blauwborst 2 IMG_0243
De lente is een prachtige tijd om vogels te kijken. Daarom geven we nu wat meer excursies dan anders.

Zondagochtend 19 april om 10:00 uur gaan we naar de Middelpolder. Dit is een leuk gebied, want er is een stukje bos waar we bosvogels kunnen horen. En een vijver waar we verschillende soorten eenden kunnen bekijken. En er is ook een weiland waar weidevogels, zoals grutto’s, tureluurs en kieviten nu volop aan het baltsen zijn! En een stukje riet waar we de rietgors kunnen zien en horen. Misschien is de rietzanger ook al terug uit Afrika. En als we geluk hebben zien we ook de blauwborst, een prachtig vogeltje, dat ook heel mooi zingt!

De excursie wordt gegeven door Annelies de Kleyn en Edith Kuiper, in samenwerking met het IVN.
Wie gaat er mee?

De excursie is voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar, die het wel anderhalf uur vol houden om te lopen en vogels te kijken. Kinderen die het erg leuk vinden als er een ouder mee gaat, mogen één ouder meenemen. Maar hoe minder ouders, des te meer kinderen kunnen er mee. Want de groep mag niet te groot worden.

Als je het leuk vindt, kan je weer op vogelkaarten aankruisen welke vogels je gehoord en gezien hebt.
Heb je geen verrekijker? Dan mag je er eentje van ons lenen. We nemen ook een telescoop mee, waardoor jullie om de beurt mogen kijken. Je kan de vogels dan heel goed zien!

Aanmelden
Als je mee wilt, moet je je even aanmelden. Dat doe je door mij een mailtje te sturen. Schrijf daarin je naam, adres, leeftijd en telefoonnummer. En een telefoonnummer waarop we in geval van nood tijdens de excursie je ouders kunnen bereiken. Je hoort dan van me waar we precies afspreken.
Wil je een verrekijker lenen, schrijf dat er dan bij! We hebben een beperkt aantal kijkers te leen.

Trek goeie schoenen aan! Neem iets te eten en te drinken mee. En als je zelf een verrekijker en een vogelboekje hebt, gaan die natuurlijk ook mee. Houd de weersvoorspelling in de gaten en kleed je daar op!

Tot zondag!
Hartelijke groeten, ook van Edith,
Annelies

Blauwborst IMG_0256
Heggemus IMG_0271Roodborst IMG_0114

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.