Zo 14 juni 2020 van 08:00 – 09:30 uur: Lutkemeerpolder | jeugdexcursie

Beginnersexcursie Vogels kijken – Lutkemeerpolder

De Vogelwerkgroep organiseert in samenwerking met GroeneBuurten een beginnersexcursie Vogels kijken voor Kinderen in de Lutkemeerpolder. De Lutkemeerpolder is een gevarieerd gebied met stukken riet, bosschages en open terrein met akkers, dus er zijn veel verschillende soorten vogels te zien. Je ziet er de rietgors, blauwborst en bosrietzanger, maar ook de koekoek, grasmus of zanglijster.

Het gebied staat echter onder druk omdat de tot voor kort biologische akkers bebouwd dreigen te worden met een groot distributiecentrum. Een goede reden om snel nog eens te gaan kijken. Hopelijk raakt men zo ook gemotiveerd om mee te helpen bij acties voor het behoud.

Marijke Kruyt, actief lid van de vogelwerkgroep en nauw betrokken bij de acties voor het behoud van de Lutkemeerpolder, leidt ons rond.

Kinderen kunnen van ons een speciale kinderverrekijker lenen die iets gemakkelijk in de hand ligt; zo wordt het kijken nog veel leuker.

Coronaproof

Er gelden enkele maatregelen in verband met COVID-19. We gaan vroeg op pad, wanneer het nog niet druk is (gelukkig is dat ook een goed tijdstip om meer vogels te zien). Verder houden we de groep klein. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen, dus kinderen en ouders tellen allemaal apart mee. Iedereen dient verder onderling 1,5 meter afstand te bewaren, behalve als men gezinsleden van elkaar is.

Datum en tijd

Zondag 14 juni van 08:00 – 09:30 uur

Vertrekpunt

Verzamelen op de hoek van de Colimastraat en Etnastraat, naast het parkeerterrein bij de Lutkemeerpolder. Daarna lopen we anderhalf uur door de polder.

Kosten en aanmelden

Iedereen vanaf 7 jaar is welkom. Kinderen onder de 14 jaar alleen onder begeleiding van een ouder.

Er zijn geen kosten verbonden aan excursie. Wel vragen we een borgsom van €25,- voor de kinderverrekijkers. Deze dient aan het begin van de excursie in contact geld overhandigd te worden en wordt bij inlevering weer teruggegeven.

Er is maar plek voor 10 personen, dus vooraf reserveren is noodzakelijk. VOL = VOL. Aanmelden via GroeneBuurten: info@groenebuurten.nl. Graag het aantal deelnemers vermelden, en of het kinderen of volwassenen betreft. Volwassen dienen hun eigen kijker mee te nemen.

Lutkemeerpolder:

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.