Zo 12 maart 2017 van 14:00-15:30 uur: Landje van Geijsel | jeugdexcursie

grutto-img_3903

Net aangekomen op het Landje van Geijsel. Eten maar!

We gaan Grutto’s begroeten op het Landje van Geijsel.

Het is misschien nog koud, maar toch komt de lente er aan! Dat kunnen we zien op het Landje van Geijsel, even ten zuiden van Amsterdam. De grutto’s, die in Afrika overwinterd hebben, zijn weer terug in Nederland. Ze blijven een poos in dit plas-drasgebied om lekker veel te eten want na die lange reis hebben ze reuze honger! Als ze op krachten zijn gekomen gaan ze naar de weilanden om daar te broeden. Natuurlijk zien we niet alleen grutto’s. Ook de tureluurs zijn terug. En we zullen kemphanen zien en andere steltlopers. En veel eenden: smienten, wintertalingen, slobeenden, bergeenden en wie weet zo’n prachtige pijlstaart.

Je kan een verrekijker lenen en om de beurt mag je door onze telescopen kijken, waardoor je de vogels nog beter kan zien. Ook krijg je een vogelkaart om op aan te vinken welke vogels je gezien en gehoord hebt.

Ben je 7 jaar of ouder en wil je mee? Kijk dan hier hoe je je kunt aanmelden en welke gegevens ik daarbij graag van je krijg. En lees ook even goed door hoe je goed voorbereid op pad gaat! Zorg dat je het niet koud krijgt, want dan is het plezier van vogels kijken er gauw af! Neem je handschoenen mee!

Na aanmelding hoor je waar we verzamelen.

De excursie is zoals altijd gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.
Hopelijk tot dan!

Groetjes,

Annelies

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.