Zo 12 juni 2016, 10 – 12 uur, Diemerpark | jeugdexcursie

Kleine karekiet IMG_2023

Kleine karekiet

Samen met Martijn Voorvelt kijken we wat het Diemerpark voor moois te bieden heeft aan vogels. Er zitten o.a. veel rietvogels. Die komen wat later terug uit hun overwinteringsgebied dan andere vogels. Dus we kunnen ze nu nog horen zingen: kleine karekiet, rietzanger, rietgors en ook de bosrietzanger, die zo goed andere vogels kan nadoen. Het zou mooi zijn als we ook kunnen kijken of de snor er is, met zijn snorrende geluid, maar dat is wel een heel eind lopen! En ja, we hopen natuurlijk op die prachtige blauwborst …. Maar of dat gaat lukken? Nachtegalen zitten hier ook. Zij zijn al eind april terug gekomen naar ons land om hier te broeden. Dus of ze nu nog zingen is niet zeker. Maar we hopen het!

Je mag weer een verrekijker lenen. En je krijgt een vogelkaart waarop je kunt aanvinken welke vogels je hebt gezien en gehoord hebt. We zullen ook onze telescopen meenemen waardoor je om de beurt mag kijken, zodat je de vogels nog beter kan zien.
Als je het leuk vindt mag je een ouder meenemen. Maximaal één volwassene per kind. Het is wel de bedoeling dat die zich een beetje op de achtergrond houdt, want het is een jeugdexcursie.
Ben je ongeveer 7 jaar of ouder en wil je mee? Stuur dan een mailtje naar anneliesdekleyn@hetnet.nl . Vertel me:
– je naam
– je leeftijd (geboortedatum is handig)
– adres (hoeft niet, maar is soms handig voor als kinderen met elkaar willen meerijden). Wel verplicht als je een verrekijker wilt lenen.
– telefoonnummer
– of er een ouder mee gaat. Zo niet, geef me dan een telefoonnummer waar ik je ouders in geval van nood kan bereiken.
– of je een verrekijker wilt lenen.
– of je vader/moeder eventueel een kijker wil lenen (kinderen gaan voor)
– of er iemand mag meerijden als je met de auto komt
– of je zelf met iemand wilt meerijden

Als je een verrekijker wilt lenen, geef me dan je adres en telefoonnummer.
Het kan best dat de excursie uitloopt. Maar als je het te lang vindt duren en je bent samen met een ouder, dan mag je ook eerder weg gaan. Dan natuurlijk niet vergeten je verrekijker weer in te leveren 😉
Als je een eigen verrekijker hebt en een vogelboek, dan neem je die natuurlijk mee. Stop ook iets te eten en te drinken in je rugzakje. Houd de weersverwachting in de gaten en kleed je daar op. Als je vogels kijkt, sta je veel stil en dan krijg je het gauwer koud dan anders. Vergeet je regenpak niet als er regen verwacht wordt.

De excursie is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.
De groep mag niet te groot worden. Dus lijkt het je leuk, meld je dan gauw aan.
Een dag van te voren mail ik je waar we precies afspreken.
Hopelijk tot ziens in het Diemerpark!
Hartelijke groeten, ook van Martijn,
Annelies

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.