Za 5 juli 2014: Wormer- en Jisperveld | jeugdexcursie

Rietgors 2012_04_30_91155

Rietgors man

We begonnen de lente met een excursie op het water en we sluiten het seizoen weer op het water af! Dit keer stappen we met Mark Kuiper in een boot in het Wormer- en Jisperveld. Dit is het gebied bij de dorpjes Wormer en Jisp. Het zijn weilanden waar je alleen met een boot kunt komen.
Er kunnen 10 à 12 kinderen/jongeren op de boot. Dus als het je leuk lijkt om mee te gaan, geef je dan snel op.
We hopen hier rietvogels en moerasvogels en misschien nog wat late weidevogels te zien.
In de weilanden zitten ook grauwe en canadese en brandganzen met jongen. En op het water hopen we op kuifeenden en tafeleenden met jongen.
Ook weten we een nestkast met torenvalken. Misschien zijn de jongen net uitgevlogen en kunnen we ze samen met hun ouders bekijken.
En over roofvogels gesproken …. er zitten dit jaar vrij veel nesten van bruine kiekendieven in het gebied. In deze tijd hebben we kans om te zien hoe de ene ouder kiekendief in de lucht een prooi aan de andere ouder geeft, die hem aanpakt om hem aan de jongen te gaan voeren. Een knap staaltje acrobatiek! Altijd heel spannend om te zien.
In het riet zitten nogal wat roerdompen. Die laten zich moeilijk zien, maar misschien horen we hun geheimzinnige gehoemp. En nu de ouders het druk hebben met het voeren van hun jongen, zien we er misschien wel eentje overvliegen ….
De excursie is van 9 tot ongeveer 12 uur en jullie begeleiders zijn vandaag Mark Kuiper en Annelies de Kleyn. Je kunt je weer opgeven door een mailtje te sturen naar anneliesdekleyn@hetnet.nl . Je hoort dan waar we jullie precies verwachten. Als het voor je ouders lastig is om je te brengen, kun je ook met ons meerijden. We kunnen daar ook even over bellen.
Tot ziens op 5 juli!
Groetjes, ook van Mark,
Annelies

Wilde eend 600 2011_11_20_80849

Wilde eend vrouw

 

Waterhoen 600 2011_11_20_80819

Waterhoen

 

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies | archief. Bookmark de permalink.