Wo 13 maart 2024, 20:00 u: Op reis met Ewout Huibers | Lezing

Slangenarend – Foto Ewout Huibers

Extremadura, IJsland, Panama, Antarctica… Wie zou er niet graag naar deze mooie vogelgebieden gaan? Steeds meer vogelreisorganisaties maken ons enthousiast om daarheen te gaan als je echt wilt gaan vogelen. Maar zijn het alleen deze gebaande paden waar de mooie vogels zitten? Zijn er langs de minder bekende paden, zonder hordes vogelaars, dan minder vogels te zien? Ewout Huibers neemt ons mee op avontuur naar een onbekende streek in Zuid-Frankrijk.

Al van jongs af aan gaat Ewout op vakantie in Le Bousquet d’Orb, ten westen van Montpellier. Kamperen doet hij daar bij een schapenboer die ook nog eens zijn oom is. Het tentje staat langs een rustig kabbelende bergbeek. Ruig begroeide bergen torenen aan twee zijden van de boerderij omhoog. Als je daar ’s avonds je zaklamp uitdoet is het echt donker en werken alleen je oren nog.

De regio is bekend om zijn ‘grands causses’; diepe dalen omlijst met steile rotswanden. Je kan er eindeloos wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. De beboste hellingen worden hier en daar onderbroken door schapenpaadjes en wandelroutes. Hier is de wilde natuur nog echt wilde natuur. Kijk je tussen het gras, naar de struiktoppen of naar de lucht, overal kan een verrassing schuilen. Je ziet er de mooiste orchideeën, insecten, vlinders en natuurlijk vogels, veel vogels.

Ewout, fotograaf van beroep, heeft dit alles prachtig in beeld gebracht. Kom kijken en luisteren, en kom je vooral verwonderen op woensdag 13 maart.

De lezing vindt plaats in Buurtsalon Jeltje, Eerste Helmersstraat 106M en is voor iedereen toegankelijk. Het begint om 20 uur, de zaal is open om 19:30.

Betaald parkeren, bereikbaar met tramlijn 1, halte J.P. Heijestraat.

Dit bericht is geplaatst in lezingen. Bookmark de permalink.