Vogelcursus 2022 voor beginners is Vol! | zangvogels

Op zoek naar vogels in en rond Amsterdam.

Instapcursus Vogels Kijken 2022
(deze is volgeboekt)

Komend voorjaar organiseert de Vogelwerkgroep Amsterdam weer een instapcursus vogels kijken. De cursus zal bestaan uit één theoriebijeenkomst en vier praktijklessen in de omgeving van Amsterdam en wordt geheel verzorgd door Frank van Groen, bekend van Vogelatlas Amsterdam.

De nadruk bij deze cursus ligt op de zangvogels en hun geluiden, maar natuurlijk wordt aan alle soorten aandacht besteed die op de excursies worden waargenomen.

De cursus start met een theoriebijeenkomst op woensdag 23 maart in buurtsalon Jeltje, de locatie waar ook de vwg-lezingen gegeven worden (Eerste Helmersstraat 106 M, start 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur). Vooraf wordt de geheel vernieuwde digitale cursusklapper opgestuurd en een set geluiden van rond Amsterdam veel voorkomende zangvogels.

De cursus omvat de volgende praktijklessen die een ochtend in beslag nemen:

  • zaterdag 26 maart praktijk 1, rondwandeling Amstelpark, start 08:00 uur
  • zaterdag 23 april praktijk 2, rondwandeling Schinkelbos, start 08:00 uur
  • zondag 15 mei praktijk 3, fiets-/wandelexcursie Diemerpark/Vijfhoek, start 07:00 uur
  • zaterdag 4 juni praktijk 4, fietsexcursie Diemerbos/Gaasperplas-zoom, start 07:00 uur

De cursus kent een maximum van 20 deelnemers en is in eerste instantie bedoeld voor nieuwe leden en mensen die nog niet eerder een vwg-vogelcursus hebben gevolgd. Anderen kunnen zich opgeven en alleen meedoen bij onvoldoende belangstelling vanuit de doelgroep. Daartoe wordt twee weken voor aanvang van de cursus besloten. Wees er dus snel bij.

Aanmelden

Deze cursus is nu volgeboekt. Het is niet meer mogelijk je aan te melden.

In het najaar van 2022 komt er ook nog een cursus determinatie van meeuwen, georganiseerd door Guido Klerk. Het gaat om de periode augustus tot in november. Meer info volgt later.

Dit bericht is geplaatst in cursus. Bookmark de permalink.