Vogelcursus 2020. VOL!

Op zoek naar vogels in de natuur rond Amsterdam.

De cursus 2020 Vogels herkennen is vol.

In het voorjaar van 2020 organiseert de Vogelwerkgroep Amsterdam opnieuw een cursus Vogels kijken. In 2020 staat de cursus weer in het teken van zangvogelherkenning. Deze cursus is dus ook interessant voor de deelnemers aan de vogelcursus van 2019: toen stond de herkenning van roofvogels, eenden en steltlopers centraal. Andere soorten die worden waargenomen tijdens de excursies worden uiteraard “meegenomen”.

De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten: 2 theorielessen (’s avonds van 20 tot ca. 22 uur) en 5 praktijklessen (’s ochtends). Bij een volle groep splitsen we tijdens de excursies in kleinere groepen, elk begeleid door een ervaren vogelwerkgroeplid. Bij de cursus hoort een uitgebreide cursusklapper. Deze wordt vooraf digitaal toegestuurd.

Voor deze cursus kun je je NIET MEER aanmelden bij het secretariaat, secretariaat@vogelsamsterdam.nl en door gelijktijdige betaling van het cursusbedrag (€ 30 voor leden, € 40 voor niet-leden) op rekeningnummer NL60INGB0005060400 ten name van Vogelwerkgroep Amsterdam te Amsterdam, onder vermelding van Vogelcursus 2020.

Uw deelname is definitief na betaling, en bevestiging van deelname. We moeten een maximum aantal deelnemers hanteren; mocht de cursus vol zijn, dan krijg je natuurlijk het inschrijfgeld terug.

De locatie van de theorie-avonden is Eerste Helmersstraat 106 M (bel N Buurtsalon).

De theorie- en praktijklessen zijn gepland op de volgende data:

Theorie 1 – donderdag 19 maart

Praktijk 1 – zondagochtend 29 maart Fiets/Wandelexcursie Amstelpark

Theorie 2 – woensdag 8 april

Praktijk 2 – zaterdag 18 april Fietsexcursie Amsterdamse Bos

Praktijk 3 – zondag 3 mei Fiets/Wandelexcursie Diemerpark / Vijfhoek

Praktijk 4 – zaterdag 16 mei Auto/Wandelexcursie Duin en Kruidberg

Praktijk 5 – zondag 7 juni Auto/Wandelexcursie Natuurmonumenten ’s Graveland

Dit bericht is geplaatst in cursus. Bookmark de permalink.