Verslag woensdagexcursie 11 januari 2023

De korte-woensdagexcursie van 11 januari op de Nieuwe Ooster leverde 27 gespotte vogelsoorten op! De vogels waren mooi te zien in het zonnetje, dat juist deze twee uren zijn best deed.  Een mooi begin van het seizoen. Met zo’n dertig deelnemers gingen we in groepjes op pad.  

Jip zag met zijn groepje: zwarte kraai, kauw, gaai, ekster, vele grote alexanderparkieten, halsbandparkiet, pimpel- en koolmees, merel, roodborst (1), houtduif, 2 turkse tortels (tortelend), blauwe reiger, 4 grote bonte spechten, vink, nijlgans 2, waterhoen, meerkoet gehoord, kokmeeuw, koperwieken mooi gezien, sijsjes ook heel leuk, fazant en op ‘t laatst hoorden ze een boomklever en zagen ze er twee. Anderen in de groep zagen nog een groenling en een goudhaan. Ook het groepje van Fanny zag 24 soorten.

Het groepje met Marisa en Inge had het geluk dit lijstje nog aan te kunnen vullen met de appelvink, die rustig wilde poseren. Ook de (vuur)goudhaantjes lieten zich bewonderen, maar die wilde niet zo mooi stilzitten. Ook de groene specht vertoonde zich maar even. Toen we terug waren bij de hoofdingang cirkelden drie buizerds rond boven ons hoofd. Een waardige afsluiting van deze gezellige ochtend.

Inge van Meelis

Dit bericht is geplaatst in excursies | verslagen. Bookmark de permalink.