Verslag van de werkdag aan twee oeverzwaluwwanden – Jos Vrolijk

Oeverzwaluwwand Duivendrecht

Op vrijdag 15 maart 2024 was een werkdag gepland om twee oeverzwaluwenwanden op te schonen. De jaarlijkse werkzaamheden bestaan uit het controleren en vooral opschonen en opvullen van de gebruikte nestgaten, voordat de oeverzwaluwen rond medio april terugkeren. Ook moeten elk jaar opgeschoten hoge kruiden en riet weggehaald worden dat voor de wand opgroeit en de aanvliegroute belemmert.

De eerste wand staat in de ZO-hoek van de Ouderkerkerplas en werd in de ochtend door tien vrijwilligers van de vogelwerkgroep Ouderkerk onder regie van initiatiefnemer Jos Vrolijk onder handen genomen.Foto’s: Willem van Weperen

De tweede wand staat op een natuurcompensatie-eiland aan de rand van het bedrijventerrein Amstel, in de driehoek van de Joan Muyskenweg, de van der Madeweg en de spoorlijn. Hier hadden Adrie Streefland en Jos voor de vrijdagmiddag ook zes vrijwilligers verzameld om met behulp van een door Ewout uitgeleende sup materiaal en mensen naar het eiland over te zetten en daar aan het werk te gaan.

Dank aan alle vrijwilligers en ook de sponsoren die deze werkdag tot een succes gemaakt hebben Ook volgend jaar is support weer van harte welkom !

 

17 maart / Jos Vrolijk
jos.vrolijk@ziggo.nl

Foto’s Zimbo Boudewijns

Dit bericht is geplaatst in bescherming, verslagen. Bookmark de permalink.