Verslag uilenballen pluizen 11 feb 2024

foto Natalie

Op 11 februari waren we te gast in de Boswinkel aan de rand van het Amsterdamse Bos. Een prachtige locatie waar de kinderen met veel plezier de opgezette vogels bewonderden.

Van de vaste groep waren er 5 kinderen en er was 1 vriendinnetje meegekomen. Via de website van de VWGA had zich nog een nieuwe deelnemer aangemeld.

Marijke liet op haar laptop een korte powerpoint zien met foto’s van de uilensoorten die in ons land voorkomen en van de drie groepen muizen: de ware muizen, de woelmuizen en de spitsmuizen.
Daarna gingen we aan de slag.

We hadden uilenballen van het IVN gekregen en Luella had ook nog een heel aantal verzameld.
In de Uilenballen-pluis-doos van de VWGA zitten: 8 loepjes, twee soorten zoekkaarten, tandenborstels, penseeltjes, pincetjes en prepareernaalden en zwart karton en lijm om de gevonden botjes op te plakken. Deze doos is via Luella te leen.

Alle kinderen pulkten ijverig hun uilenbal open en probeerden met behulp van de zoekkaarten te kijken van welke muis de gevonden schedeltjes waren. Maar dat was altijd even niet gemakkelijk: Is de kiezenrij langer dan 7 mm? Een meetlatje ontbrak, dus dat moet aan de doos worden toegevoegd.

Marijke stuurde alle kinderen naar beneden om hun handen te wassen en daarna trakteerde zij op stroopwafels en limonade, omdat ze jarig was. Natalie was de tweede begeleider en zijn maakte een aantal leuke foto’s. De meegekomen ouders hielpen mee om alles op te ruimen en de werkplek weer superschoon achter te laten.

Veel dank aan de Boswinkel voor de gastvrijheid, we komen heel graag volgend jaar weer!

Marijke

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies | verslagen. Bookmark de permalink.