Redmond O’Hanlon bij opening IJdoorn

Frank_Redmond_IJdoorn12062014_MartenvanDijl

Foto: Natuurmonumenten/Marten van Dijl

Polder IJdoorn nu officieel geopend

Op 12 juni organiseerde Natuurmonumenten de officiële opening van de opnieuw ingerichte Polder IJdoorn met een hapje en drankje. Op het vogelkijkpunt werden een 70-tal buurtbewoners en andere belangstellenden geïnformeerd over de aanwezige vogels. Jurren Koerts, Pim de Nobel en Frank van Groen assisteerden met telescopen. Redmond O’Hanlon, internationaal ontdekkingsreiziger en enthousiasteling over Hollandse polders, was ook aanwezig. Silvan Laan, vogelwerkgroeplid en ontwerper van het kijkpunt, lichtte zijn ontwerp toe.

Het was prachtig weer en goed toeven op het kijkpunt. Er waren veel vogels te zien. Zo werden onder meer 58 Bergeenden, 25 Slobeenden, 4 Zomertalingen, 2 Wintertalingen, 15 Kluten, 1 Kleine Plevier, 110 Kieviten, 180 Grutto’s, 50 Tureluurs, 1 Zwarte Ruiter en 3 Wulpen waargenomen. Bijzonder was een Grote Stern die over kwam vliegen.

Bij de herinrichting is het gebied optimaal ingericht voor weidevogels. Zo is de waterstand verhoogd, werden bosjes gekapt, wordt met het beheer meer rekening gehouden met weidevogels en wordt geprobeerd de Vos te weren. Ook is Polder IJdoorn nu voor het eerst toegankelijk voor de recreant, middels een doodlopend pad naar een vogelkijkpunt bij het plasdras-gedeelte van het gebied.

PolderIJdoorn_opening_3339

rechts Silvan Laan —- foto van Frank van Groen

 

Frank_Redmond_vogelkijkpunt12062014_MartenvanDijl

links Frank van Groen, met Redmond O’Hanlon —- Foto van Marten van Dijl/Natuurmonumenten

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in wetenswaardig. Bookmark de permalink.