Oproep voor vogelteller in het mooie Ilperveld

Foto – Edial Dekker

Vorig jaar is via de vogelwerkgroep een enthousiaste teller gevonden. Voor een deel van het Ilperveld wordt nu nog een teller gezocht. Lees onderstaand bericht!

Landschap Noord-Holland is op zoek naar een gemotiveerde vogelteller voor een BMP plot in Ilperveld. De organisatie zorgt voor een boot.

Het Ilperveld is een heel belangrijk Natura 2000 gebied, heeft grote waarde en verantwoordelijkheden voor veel moerasvogels zoals roerdomp, snor, rietzanger, blauwborst en waterral. Tellingen worden vooral gedaan volgens de BMP methode.

Landschap Noord-Holland wil graag een boot ter beschikking stellen om een bepaald deel van het Ilperveld op moerasvogels te inventariseren.

Lijkt het je leuk en leerzaam om in de morgen of de avond volgens de BMP-methode een aantal ronden te varen in het Ilperveld? Luisteren naar snor, roerdomp, waterral of blauwborst? Meld je dan aan. In het najaar wordt een verslaglegging voor Landschap Noord-Holland verwacht. Het is wel goed voor interpretaties als er continuïteit geboden kan worden (jaarlijks).

Interesse: meld je aan bij Jelle Abma – j.abma@landschapnoordholland.nl – dan zal hij contact met je opnemen.

Dit bericht is geplaatst in oproepen. Bookmark de permalink.