Za 3 november 2012: Kaalplukdag op de Kinseldam

De afgelopen jaren is in de herfst een kaalplukdag op de Kinseldam georganiseerd, met en door vrijwilligers van onder meer de Vogelwerkgroep Amsterdam. Net als vorig jaar wordt aangesloten bij de nationale natuurwerkdag, dit jaar op zaterdag 3 november. Onder de vlag van Landschap Noord-Holland wordt deze dag dit jaar georganiseerd door de Natuurwerkgroep Kinselmeerzicht in samenwerking met de Vogelwerkgroep Amsterdam.

De kaalplukdagen van de afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat de dam niet in een groot bos is veranderd. Dat willen we graag zo houden om meeuwen en sterns een veilige broedplaats te kunnen bieden in de buurt van Amsterdam.
Afgelopen voorjaar hebben maar liefst 1800 paar Kokmeeuwen, 70 paar Zwartkopmeeuwen, 300 paar Kleine Mantelmeeuwen, 15 paar Zilvermeeuwen en 160 paar Visdieven op de dam gebroed. Er zijn veel jongen groot geworden. Op een deel van de dam staan weer jonge bomen, voornamelijk wilgen, die we tijdens de kaalplukdag op 3 november er zoveel mogelijk proberen uit te halen, met de hand en met licht gereedschap.

Het is altijd een leuke dag met soms bijzondere waarnemingen. In verband met de catering, die door Natuurwerkgroep Kinselmeerzicht wordt georganiseerd, is het prettig als je je opgeeft via deze site.

Zet 3 november dus in je agenda, meldt je aan via de site en neem laarzen en werkhandschoenen mee als je die hebt.

Dit bericht is geplaatst in oproepen. Bookmark de permalink.