Oktober 2013: Vogeltrip naar Helgoland

Helgoland1

(Opgeven voor deze reis is niet meer mogelijk)

We zijn van plan een vogelreis naar Helgoland te organiseren tijdens de najaarstrek, 3 t/m 6 oktober ( of 4-7 of 5-8). Met de auto naar Cuxhaven (1 auto per 4 deelnemers nodig), storm en weder dienende met de boot naar Helgoland, verblijf in de jeugdherberg aldaar, die prachtig gelegen is, en dan twee of drie dagen wandelend vogelen.

Het kleine eiland (1,7 km2) is gelegen in de Duitse bocht, kan Jan-van-Gent, Zeekoet, Noordse Stormvogel en Drieteenmeeuw tot zijn broed-ingezetenen rekenen en heeft inmiddels zo’n 425 vogelsoorten op zijn naam staan. Het uitje zal om en nabij de 200 euro gaan kosten voor reis, verblijf voor drie nachten en eten. Enkele en dubbele bezetting van een kamer is in laagseizoen bij beschikbaarheid mogelijk tegen meerprijs (12 of 6 euro p.p. per nacht).

Lees het verslag van de Vogelwerkgroep Nijmegen (bladzij 8 e.v.), kijk eens rond op de speciale site van de ornithologische vereniging van Helgoland en laat me weten of je mee wilt, of je een auto hebt en wilt rijden (kosten worden gedeeld) en wat je voorkeursdata zijn.

http://www.vogelwerkgroepnijmegen.nl/mourik/Mourik-2013-JG39-1-I.pdf

 

ook namens Zweitse Scheeringa,

Roely Bos

kaartreisHelgoland

Dit bericht is geplaatst in excursies | archief. Bookmark de permalink.