Euro Birdwatch 2018 resultaat

Afgelopen zaterdag 6 oktober was het weer zover: de Euro Birdwatch. En het was in één woord een topdag!

Vooral vinken vlogen fenomenaal goed, en daar heeft zo-goed-als iedereen wel iets van meegekregen.
Voor deze soort is dat (er werden minimaal 668.848 geteld!) een absoluut record in Birdwatch-geschiedenis en bovendien is er geen enkele soort (zelfs niet de spreeuw) die ooit meer is geteld tijdens voorgaande edities!
Maar ook zanglijsters, kneuen, en bijvoorbeeld sijzen, witte kwikken en rietgorzen deden het erg goed. En er kwam (vooral) ’s middags nog roofvogeltrek op gang. Het algehele totaal kwam op ruim 1.357.000 vogels, verspreid over 204 soorten!

Als we dit vergelijken met voorgaande edities van de Birdwatch, dan blijkt dit de tweede beste telling deze eeuw te zijn. Alleen die van 2014 scoorde beter, met toen 1.425.376 vogels (208 soorten)!

Zie deze link voor een eerste samenvatting van de resultaten van de laatste editie: https://www.vogelbescherming.nl/help-mee/kom-zelf-in-actie/tel-mee/euro-birdwatch.
Over enige tijd zal er een verslag verschijnen van deze Birdwatch. En jullie mogen zaterdag 5 oktober alvast noteren als de dag van Euro Birdwatch 2019.

Rest ons natuurlijk om jullie allemaal hartelijk te bedanken voor jullie tijd en inzet! En zonder de vaste tellers van trektellen.nl zouden we dit evenement nooit op deze manier kunnen organiseren.

Gert Ottens, VBN

Dit bericht is geplaatst in diversen, wetenswaardig. Bookmark de permalink.