Atlasteam: wintertelling op komst, er zijn nog hokken beschikbaar!

Zoals de meesten van jullie ongetwijfeld zullen weten, zijn Koen Wonders, Marion de Groot, Frank van Groen en ondergetekende sinds vorig jaar zeer druk met het samenstellen van de Vogelatlas Amsterdam: een dekkend overzicht van alle broedvogels én wintergasten in ons werkgebied.

In het eerste jaar hebben we al een enorme slag gemaakt, en voor het komend winterseizoen ziet het er zo goed uit, dat we bijna alle hokken geteld of geclaimd hebben! Van de 550 hokken zijn er nog maar iets meer dan 60 over.

De laatste loodjes wegen zoals altijd het zwaarst, maar élk hok dat geteld wordt is er één! Bovendien zitten er nog steeds een paar pareltjes tussen, wat te denken van 25-27-31? Of 25-23-51? Of 31-14-15? In 25-35-15 ontdekte Will Price zelfs 3 dagen geleden nog een Bladkoning (wie zorgt ervoor dat die in de Atlas komt?)

Bij deze dus een oproep aan iedereen die komende winter tijd heeft om tweemaal een ochtendje er op uit te gaan – graag! 

Voor een wintertelling is echt niet veel meer nodig dan de basiskennis*. Het zou fijn zijn als je hetzelfde hok ook de broedvogels kan tellen (maart-juli 2021), maar daarvoor is enige kennis van zang wel een voorwaarde. Vooralsnog zijn we dus heel erg geholpen met tellers van de winterhokken!

De kaarten met resterende hokken (2 kaarten voor zowel wintervogels als broedvogels) staan onderaan de pagina op https://www.vogelsamsterdam.nl/activiteiten/vogelatlas-amsterdam/.

Mocht je nou een vogelaar kennen die in de buurt woont van de laatst overgebleven hokken, dan zou het vanzelfsprekend zeer fijn zijn als je hem/haar kan vragen!

De eerste telronde kan je nog tot 14 januari lopen (en claimen), die begint 15 december.

Als je nog vragen hebt, stel ze gerust. Frank, Marion, Koen en ik staan je graag te woord.

Met vriendelijke groet, ook namens het Atlasteam,

Steven

Dit bericht is geplaatst in oproepen, wetenswaardig. Bookmark de permalink.