Zo 8 mei 2022, 10.00-12.00 u: Lutkemeerpolder | jeugdexcursie 13-16 jaar

Excursies in het kader van de Nationale Vogelweek

Vogelwerkgroep Amsterdam organiseert meerdere jeugdexcursies in het kader van de Nationale Vogelweek (van 6 t/m 15 mei). Wees er snel bij met aanmelden, want ze zullen ook op de landelijke website vermeld worden. En hierbij geldt: VOL = VOL.

het geluid van de Waterral vergeet je niet snel

Jeugdexcursie 13-16 jaar – Vogels en hun geluiden in de Lutkemeerpolder (Nationale Vogelweek)

De Lutkemeerpolder is een zeer gevarieerd gebied aan de rand van Amsterdam. Er zijn stukken riet, dichte bosschages en open terrein met akkers. Daardoor zijn er heel veel soorten vogels te zien. Naast allerlei rietvogels kun je er ook als Torenvalk, Koekoek en Havik waarnemen. Daarnaast gaan we op zoek naar de Cetti’s zanger, Waterral en Spotvogel. Je oefent daarbij ook je gehoor, want zo kun je vogels veel gemakkelijker lokaliseren.

De twee ervaren begeleiders nemen een telescoop mee, en iets lekkers om te eten en drinken. De excursie is bedoeld voor 13-16-jarigen, die (liefst) zelfstandig deelnemen.

Mocht je zelf geen verrekijker hebben, dan kun je er een van ons lenen. Laat dit dan wel bij de aanmelding aan ons weten, zodat we die voor je mee kunnen nemen.

Tijd
Zondag 8 mei van 10:00 tot +/-12:00 uur

Praktische informatie
Vooraf reserveren is noodzakelijk. VOL = VOL. Aanmelden via jeugdclub@vogelsamsterdam.nl.

De excursie is gratis. Er kan na afloop een vrijwillige bijdrage gegeven worden.

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.