Zo 8 april 2018 van 9:00 tot 10:30 uur: Amstelpark | jeugdexcursie

Pimpelmees

Al hebben we tot nu toe een koude lente gehad, de vogels zingen volop en veel vogels zijn al bezig een nest te bouwen. Omdat er nog weinig blad aan de bomen zit, kunnen we ze nu goed zien. Dus met een verrekijker in de aanslag gaan we op zoek naar Koolmezen en Pimpelmezen, Merels en Zanglijsters, Vinken en Groenlingen. En natuurlijk hopen we ook Roodborstjes, Winterkoninkjes, Heggenmussen, Boomkruipers en nog veel meer soorten te zien. We bekijken ze niet alleen, maar proberen ook te leren hoe ze zingen. Sommige vogels zingen alsmaar hetzelfde liedje, andere hebben een gevarieerde zang.

De Tjiftjaf, die de winter in het zuiden doorbracht, is weer terug om hier te komen broeden. Wat zou het leuk zijn als we ook ons eerste Zwartkopje van het jaar kunnen begroeten!
En wie van jullie ontdekt een eekhoorn? Geen vogel, maar ook héél leuk om te zien!

Misschien horen we de roffel van de Grote Bonte Specht of zien we Futen baltsen. En we brengen natuurlijk een bezoekje aan het ooievaarsnest. Kortom er is genoeg te beleven.

Je mag een verrekijker lenen en krijgt een vogelkaart, waarop je kunt aanvinken welke vogels je gezien en/of gehoord hebt.
Ben je 7 jaar of ouder en wil je mee? Kijk dan HIER hoe je je kunt aanmelden en wat voor gegevens ik daarbij van je wil krijgen.

Tot zondag!

Groetjes,
Annelies

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.